BOŽIĆNI INTERVJUI SA MITROPOLITOM AMFILOHIJEM: Autor Perica Đaković sačinio „trajno svedočenje“

V.V.

12. 01. 2023. u 19:51

MNOGE odgovore koje naši ljudi možda ranije nisu znali, ponudiće knjiga Perice Đakovića "Hristos se rodi: Božićni intervjui sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem (Radovićem)“ ocenio je publicista Jovan Markuš na promociji organizovanoj u Herceg Novom.

БОЖИЋНИ ИНТЕРВЈУИ СА МИТРОПОЛИТОМ АМФИЛОХИЈЕМ: Аутор Перица Ђаковић сачинио „трајно сведочење“

Foto:RT HN

Knjiga je objavljena u izdanju Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori i obuhvata period od 2014. do 2020. godine, a izuzetna je ne samo zbog te hronološke biografije mitropolita, već može da bude i udžbenik, uveren je Markuš. U njoj su, objašnjava, životne i reči sabrane iz skustva mitropolita Amfilohija koji je kako je ocenio "bio čudesna ličnost" što će vreme koje dolazi tek pokazati.

- Zbog svega toga Đakovićevo delo ostaje kao trajno svedočenje - zaključio je Markuš. 

Slično je knjigu Perice Đakovića ocenio arhijerejski namesnik hercegnovski paroh Obren Jovanović, dodavši da će svima koristiti da "čujemo reči Božije koje je mitropolit govorio unazad deset godina" i koje danas deluju vizionarski.

-Iz nekih intervjua vidite kao da je mitropolit gledao ovo naše vreme. Pored duhovne strane videćemo i šta je on svojim duhovnim očima mogao da vidi - apostrofirao je otac Obren.

Preporučio je knjigu svima a posebno mladim novinarima  jer iz nje mogu da nauče kako se vode intervjui sa ljudima koji su u crkvi i da nauče crkveni rečnik.

Podsetićemo, prvi deo intervjua sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem Radovićem „Morački jasnovidac“ Đaković je objavio prošle godine, a Novosti objavljuju feljton zasnovan na ovom naslovu.

Perica Đaković ovim knjigama koje sadrže integralne dvočasovne intervjue  na najlepši način je krunisao četrdesetogodišnju uspešnu novinarsku karijeru. Kaže da od toga nema većeg zadovoljstva jer  je mitropolit bio „gromada“ i jedan od „najvećih umnika svoga vremena u kompletnom hrišćanstvu“. 

Na promociji je o susretu sa mitropolitom Amfilohijem govorio i novinar i pisac Ratomir Marjanović.

BONUS VIDEO - "VESELI SE SRPSKI RODE": Snimak profesora koji u Tuzima peva izazvao haos na društvenim mrežama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna