TO JE ATAK I NA DRŽAVU: Medojević o napadu na Kneževića

V.K.

08. 12. 2022. u 11:48

EKSTREMISTIČKA ostrašćena politička podela koju sprovodi bivši režim daje opasne rezultate, saopštio je Nebojša Medojević naglasivši da "raspad starog režima prati i ekstremizam, jezik mržnje i nasilje".

ТО ЈЕ АТАК И НА ДРЖАВУ: Медојевић о нападу на Кнежевића

Foto: Printscreen/TV Prva

- Državni tužilac mora najoštrije reagovati na svaki vid nasilja koji je politički ili nacionalno motivisan jer se radi o nasilju koje lako može eskalirati i destabilizovati zemlju. Napadi na lidere DF nisu novost, ali sada očekujemo od tužilaštva da adekvatno reaguje i procesuira napadače. Napadi na poslanika su atak na državu i građanski mir i stabilnost zemlje - kaže Medojević i dodaje:

- Napad na Milana Kneževića je dodatno uznemirujući jer on obavlja važnu funkciju predsednika Odbora za bezbednost i odbranu i član je Veća za nacionalnu bezbednost i za njegovu ličnu bezbednost odgovorne su službe bezbednosti koje moraju profesionalno da rade svoj posao. Sudije prilikom postupanja u ovom predmetu moraju voditi računa o društvenoj opasnosti ovakvih napada i odrediti adekvatnu kaznu koja će preventivno delovati na sprečavanje nasilja i ekstremizma na političkoj i nacionalnoj osnovi - poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)