POMOĆ TRAŽE OD NEMAČKE AMBASADE: Sindikat Crnogorskog telekoma tvrdi da uprava ne poštuje prava zaposlenih

I. D. S.

23. 11. 2022. u 14:00

ZAPOSLENI u "Crnogorskom telekomu" već nedelju dana su u štrajku, menadžment je odbio zahtev da im se plate povećaju 30 odsto, a kako tvrde radnici, planiraju i da ponište kolektivni ugovor.

ПОМОЋ ТРАЖЕ ОД НЕМАЧКЕ АМБАСАДЕ: Синдикат Црногорског телекома тврди да управа не поштује права запослених

I.D.S.

Zbog toga su u pomoć pozvali ambasadu Nemačke, da interveniše kod uprave "Dojče telekoma", koji je najveći pojedinačni vlasnik preduzeća, da zaštiti prava zaposlenih.

Radnici "Telekoma" štrajk su pokrenuli prošle sedmice sa zahtevom da im se zarade povećaju za 30 odsto, a kako bi se, objašnjavaju, nadomestila vrednost izgubljena usled inflacije.

- Cena rada u "Crnogorskom telekomu" nije povećana od 2008. godine. Kada bi tražili da nam se nadomesti izgubljena vrednost za poslednjih 14 godina, to bi značilo povećanje zarada za preko 40 odsto. Iznos od 30 odsto za povećanje zarada apsolutno je realan zahtev u kompaniji koja je profitabilna i koja godišnje ostvari preko 30 miliona operativne dobiti - smatra Željko Burić, predsednik sindikalnog odbora.

Iz menadžmenta pak tvrde da zahtevi nisu realni ni održivi i da bi toliko povećanje za "Crnogorski telekom" značilo "ključ u bravu". Radnicima je ponuđeno povećanje od 105 evra bruto, kao i povećanje bonusa, ali oni nisu zadovoljni ponudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri