APELACIJA DA SUDI UBICAMA ŠĆEKIĆA: Vrhovni sud o predmetu ubistva policajca 2005.

S. Đ.

15. 11. 2022. u 08:18

SUDIJE Vrhovnog suda Crne Gore donele su odluku da sudije Apelacionog suda Crne Gore sude i presude u slučaju ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

АПЕЛАЦИЈА ДА СУДИ УБИЦАМА ШЋЕКИЋА: Врховни суд о предмету убиства полицајца 2005.

Foto Arhiv V. N.

Prema saznanjima "Novosti", odluka je doneta nakon što je Viši sud zatražio da se Vrhovni sud odredi u konkretnom predmetu.

Presuda za ubistvo inspektora Šćekića nedavno je ukinuta od strane sudija Apelacionog suda koje su potom spise vratile Višem sudu na novo suđenje. Predmet je tada zadužila sutkinja Nada Rabrenović, koja nije zakazivala glavni pretres, već je tražila izjašnjenje starijih kolega iz Vrhovnog suda Crne Gore.Te sudije su, pouzdano saznaju "Novosti", citirajući zakon, jasno naglasile da suđenje i presudu u ovom slučaju moraju preuzeti sudije Apelacionog suda, koje su do sada dva puta ukidale odluku.

Apelacioni sud je u ukidnom rešenju prvostepene presude, kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović osuđeni na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po 30 godina, naveo da podgorički Viši sud treba ponovo neposredno da sasluša Zorana Vlaovića zvanog Bohum, zaštićenog svedoka u postupku za ubistvo policijskog funkcionera. Načelnik Uprave za opšti kriminalitet ubijen je 30. avgusta 2005. godine, sat iza ponoći, na svega 15-ak metara od porodične kuće u podgoričkom naselju Tološi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna