RESTRIKCIJE VODE U PLJEVLJIMA: Izvorišta u problemu zbog smanjenja dotoka i manjka kiše

M. D.

25. 10. 2022. u 13:22

PLjEVALjSKO preduzeće D.O.O „Vodovod“, usled sve lošije hidrometeorološke situacije i izuzetnog smanjenja dotoka vode sa izvorišta Jugoštica prinuđeno je da vrši delimične restrikcije u snabdevanju dela grada vodom koja dolazi sa bazena Bogiševac.

РЕСТРИКЦИЈЕ ВОДЕ У ПЉЕВЉИМА: Изворишта у проблему због смањења дотока и мањка кише

Foto:M.Drobnjak

- D.O.O „Vodovod“ Pljevlja obaveštava cenjene korisnike da je usled sve lošije hidrometeorološke situacije, došlo do izuzetnog smanjenja dotoka vode sa izvorišta Jugoštica, stoga će se u cilju racionalizacije potrošnje vode za piće preći na delimični režim rekstriktivnih mera na bazenu Bogiševac.

Restriktivne mere će se primenjivati u dnevnom terminu od 10 do 14 časova, kao i u noćnom teminu, i to u periodu od 22 – 6časova.

Pljevlja se vodom za piće snabdevaju sa još dva sistema, Breznica i Pliješ. Postrojenje za prečišćavanje vode – Pliješ, iz koga se vodom sanbdeva veći deo grada, koristi vodu iz sistema vrela Popeć, dok nedostojeće količine vode uzima iz zahvata iz akumulacionog jezera na reci Ćehotini -Otilovići, koje je rađeno za potrebe Termoelektrane Pljevlja.

Ovo postrojenje je projektovano za preradu samo izvorske vode, pa se često dešava da zbog mutnoće voda nije za piće.

BONUS VIDEO - VUČIĆ PORUČIO ZORANI: Niste venčani za fotelje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)