NAGRADE UKUSIMA TRADICIJE: Na “Danima pljevaljskog sira” izabrani najbolji proizvođači (FOTO)

M. D.

21. 10. 2022. u 20:47

NA tradicionalnoj manifestaciji “Dani pljevaljskog sira” prvu nagradu za najbolji sir dobilo je domaćinstvo Slavka Džogaza iz pljevaljskog sela Brvenica.

НАГРАДЕ УКУСИМА ТРАДИЦИЈЕ: На “Данима пљеваљског сира” изабрани најбољи произвођачи (ФОТО)

M.Drobnjak

Njima je pripala novčana nagrada od 100 evra, kao i aparat za mužu krava i pehar.

Druga nagrada od 200 evra otišla je u ruke Tanji Kamberović iz sela Crljenice dok je treću nagradu i 100 evra dobilo domaćinstvo Srđana Pivljanina iz Velikih Krća.

Komisija koja je ocenjivala boju, izgled i ukus proizvoda, nagradu  je dodelila u kategoriji stari sir.

Kada su u pitanju specijalne vrste sireva prva nagrada i 200 evra pripala je Radi Ćipranić iz Odžaka. Druga i treća nagrada u ovoj kategoriji pripali su Milojki Vuković iz Premćana i Rajki Ćirović iz Odžaka. Njima su pripale nagrade od 150 i 100 evra.

Najbolji stari kajmak pravi Slavujka Jović iz Bobova. Druga nagrada pripala je domaćinstvu Ilije Božovića, takođe iz Bobova, dok je treća nagrada otišla u ruke porodice Ranka Vučinića iz pljevaskog sela Brvenica. Njima su pripale nagrade od 250, 150 i 100 evra.

Kada je u pitanju nagrada u kategoriji mladi kajmak prva nagrada je pripala Milojki Petrović iz sela Kosanica. Druga i treća nagrada otišle su u ruke Milke Pivljanin iz Velikih Krća i Bosiljki Ćuzović iz Otilovića. Nagrade u ovoj kategoriji bile su 200, 150 i 100 evra, pehar i diploma.

U kategoriji ovčiji sir nagrade su ravnopravno podelile Desa Savić iz Židovića i Milka Pivljanin iz Velikih Krća. Njima je pripala nagrada od po 100 evra, pehar i diploma.

Na tradicionalnoj manifestaciji „Dani pljevaljskog sira“ bilo je 67 izlagača sa 115 uzoraka.

BONUS VIDEO - ZNATE LI ŠTA JE ĐUBEK?: Ovako se pravi pirotski mladi kačkavalj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna