OBROK ZA SVA GLADNA USTA: Rudnik uglja u Pljevljima inicirao otvaranje Narodne kuhinje

M. D.

24. 09. 2022. u 08:21

U PLjEVLjIMA je juče svečano otvorena Narodna kuhinja u kojoj će se besplatno spremati obroci za najugroženije stanovnike grada na Breznici.

ОБРОК ЗА СВА ГЛАДНА УСТА: Рудник угља у Пљевљима иницирао отварање Народне кухиње

Prijavilo se 65 korisnika, Foto M. Drobnjak

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić, koji je jedan od inicijatora otvaranja Narodne kuhinje, kazao je da je ovo jedan od najhumanijih projekata koji je realizovan u Pljevljima.

- Pljevlja je najbogatija opština po prirodnim resursima, a u ovoj sredini živi veliki broj humanih ljudi. Nažalost, imamo i gladnih. Otvaranjem ove kuhinje nadam se da Pljevlja neće više biti gladna - rekao je Lekić, koji je zajedno sa vladikom Mileševske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Atanasijem i glavnim imamom Husein-pašine džamije u Pljevljima efendijom Ferodom Osmankadićem označio početak rada Narodne kuhinje u Pljevljima.

Lekić je kazao da se za usluge Narodne kuhinje prijavilo 65 korisnika, a da će prvi obroci korisnicima biti podeljeni u ponedeljak.

- Da pokažemo čovečnost na delu, da nam je stalo jednima do drugih i da sva životna pitanja jesu naša zajednička i tako ćemo lakše prebroditi sve krize i nastaviti da dalje koračamo uspešno - rekao je vladika Atanasije.

Pozdravljajući prisutne, Osmankadić je naglasio da je svrha vere da smo uvek na usluzi ljudima kojima je potrebna naša pomoć i da je zato Islamska zajednica u potpunosti podržala ovu ideju.

Pravo na usluge Narodne kuhinje mogu ostvariti korisnici materijalnog obezbeđenja, prava na ličnu invalidninu, samohrana lica, penzioneri sa najnižim penzijama.

Jelovnik

Jelovnik je prilagođen svim građanima. Korisnici će obroke preuzimati u periodu od 11 do 12 sati, a obroci će se deliti u posudama za jednokratnu upotrebu.

Proslavili 70 godina postojanja

SVEČANOM sednicom Rudnik uglja AD Pljevlja obeležio je jubilej 70 godina postojanja i predstojeći praznik Dan rudara, koji se slavi 24. septembra. Izvršni direktor rudnika uglja Milan Lekić kazao je da je Rudnik bio temelj industrijske proizvodnje u Pljevljima i Crnoj Gori. U prethodna tri meseca TE i RU proizveli su preko 70 odsto električne energije u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)