"SLAVA JASENOVAČKIM VELIKOMUČENICIMA": Ambasador Božović prisustvovao svetoj liturgiji u hramu sv. Jovana Krstitelja u Jasenovcu

V. K.

10. 09. 2022. u 20:41

DRUGOG dana obeležavanja jasenovačkog masakra, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prisustovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji kojoj je načalstvovao patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja srpske crkve.

СЛАВА ЈАСЕНОВАЧКИМ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦИМА: Амбасадор Божовић присуствовао светој литургији  у храму св. Јована Крститеља у Јасеновцу

Foto: Novosti

Liturgiji su iz Crne Gore prisustvovali još ministri Aleksandar Damjanović i Marko Kovač; bivši i sadašnji gradonačelnik Budve Marko Bato Carević i Milo Božović.

Ambasador Božović je položio i cvet na spomenik Kameni cvet i tom prilikom rekao da je ovo sveto mesto srpskog, jevrejskog, romskog i antifašističkog stradanja koje nas obavezuje na molitvu za sve njih kao i da gajimo pijetet, poštovanje i kulturu sećanja nasuprot nekulture zaborava.

- Slava jasenovačkim velikomučenicima i za nauk nama i generacijama koje dolaze i da ih nikada i ni po koju cenu ne zaboravimo. Slava Bogu na prilici da budemo u Jasenovcu i odamo počast i molitveno se setimo svih junaka i vitezova naših. Svaki put kada ovde dođem teško mi je, poslednji put sa nama su bili i blažene uspomene patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije koji su sada u carstvu mebeskom. Teško mi je i što predsednik Srbije Vučić danas kao čovek koji to iskreno želi nije bio sa nama, - kazao je za "Novosti" ambasador Božović, podsetivši da je na poziv vladike pakračkog i slavonskog Jovana uzeo učešća na versko naučno istorijskom simpozijumu  kao i na ligurgijskom obeležavanju u hramu sv. Jovana Krstitelja u Jasenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)