DOGOVORITE SE SAMI: Vuksanović Stanković - Znamo ko deli ključne evropske vrednosti

V. Kadić

09. 09. 2022. u 06:23

IAKO je trajao puna dva sata, sastanak poslanika partija bivšeg režima Mila Đukanovića sa ključnim diplomatama u Crnoj Gori, nije doneo gotovo ništa novo, a prema rečima nekih od aktera susreta, političarima je uoči formiranja nove vlade u kojoj neće biti DPS i njihovog bloka, poručeno: "Dogovorite se sami".

ДОГОВОРИТЕ СЕ САМИ: Вуксановић Станковић - Знамо ко дели кључне европске вредности

Foto V. Kadić

Parlamentarci su razgovarali sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, SAD Džudi Rajzing Rajnke i ambasadorima država članica EU.

Predstavnici DPS nisu bili spremni da daju izjave, dok je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković rekla da je na stolu više opcija, a jedna od njih su vanredni parlamentarni izbori.

- Da bi Crna Gora ušla u Evropsku uniju saglasni smo da se mora raditi na dijalogu i kompromisu kako bi izabrali članove Ustavnog suda i Sudskog saveta.

O tome šta su im rekli ambasadori, kao i da li im je prihvatljivo formiranje Vlade sa Demokratskim frontom ona je kratko odgovorila:

- Ambasadori smatraju da mi treba oko toga da se dogovorimo. Mi znamo koje su to partije koje dele ključne evropske vrednosti - ocenila je Draginja Vuksanović Stanković.

Politički analitičar Boško Vukićević kaže za "Novosti" da se radi o novom antidemokratskom delovanju zapadnih centara, jer, kako ocenjuje ambasadori se ne sastaju sa pobednicima izbora, već sa gubitnicima "i partijama za koje postoji sumnja da su eksponenti organizovanog kriminala".

- Na drugoj strani beže od Srba i predstavnika srpskog naroda kao đavo od krsta. Za njihove ekselencije Srbi u Crnoj Gori su građani drugog reda. Jer, oni ne samo da ne žele Srbe u vladi, već sa njima ne žele da razgovaraju - smatra Vukićević.

ABAZOVIĆ: PRORUSKE SNAGE - PASE

PREMIJER Dritan Abazović pred početak sastanka izjavio je da ga raduje svaki susret predstavnika bilo koje partije sa međunarodnim partnerima.

- Za očekivati je makar od dela onih koji će biti na ovom sastanku da pokušaju da plasiraju onaj svoj narativ kako se plaše da u Crnoj Gori ne dođu na vlast proruske i antizapadne snage. To je naravno, potpuno pase priča, ali oni ništa drugo i ne mogu da izmisle i zbog toga su i tug de su, poručio je predsednik Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!