KLJUČ KOD INSPEKTORA: Tužilac vaga ima li kod trovanja u Budvi krivičnog dela

B. D.

30. 08. 2022. u 07:44

TROVANjE oko 100 turista u Budvi koje se dogodilo krajem prošle sedmice u žiži je javnosti Crne Gore i regiona, kao i crnogorskih institucija.

КЉУЧ КОД ИНСПЕКТОРА: Тужилац вага има ли код тровања у Будви кривичног дела

Hotel zatvoren do daljnjeg, Foto Fejsbuk

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru doneće odluku o eventualnom postojanju krivičnog dela za koje se gonjenje preuzima po službenoj dužnosti, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Navode i da se omogućavanje rada bilo kojeg privrednog društva, pa i hotela "Loza", ne može dovoditi u vezu sa radom tužilaštva, već su za to nadležni inspekcijske službe.

ODT je blagovremeno obavešten o slučaju mogućeg trovanja hranom gostiju koji su bili smešteni o hotelu "Loza". Iz ODT u Kotoru su naveli da su slučaju hotela "Loza", koji je u letnjim mesecima pečaćen sedam puta, postupili po svakoj prijavi o kojoj su obavešteni shodno zakonskim ovlašćenjima.

- Tužilaštvo je u svakom konkretnom slučaju dužno da sagleda sve okolnosti konkretnog slučaja i da na osnovu toga donosi odluke, kako u pogledu osnovanih sumnji, tako i u pogledu lišavanja slobode i zadržavanja osoba ili predlaganja pritvora, što je konkretno i urađeno - naveli su iz ODT Kotor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri