BEČIĆ TVRDI DA NEMA DOGOVORA SA MILOM: Rekao da su sada na stolu tri opcije

Tanjug

21. 08. 2022. u 19:34

LIDER Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je danas da uoči glasanja o nepoverenju vladi Dritana Abazovića nije bilo nikakvog dogovora između njegove stranke i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

БЕЧИЋ ТВРДИ ДА НЕМА ДОГОВОРА СА МИЛОМ: Рекао да су сада на столу три опције

Foto privatna arhiva

- Poslednji put sam video i čuo Đukanovića prošle godine na sednici Saveta za odbranu i bezbednost kada sam obavljao dužnost predsednika skupštine. Još jedna u moru neistina je i ta o navodnom dogovoru Demokrata i DPS - rekao je Bečić.

Gostujući na TV Vijesti Bečić je istakao da je jedini dogovor koji je postignut u prethodnim mesecima "dogovor Đukanovića, Abazovića i Jokovića kojim je srušen 30. avgust i formirana 43. vlada.

Lider Demokratske Crne Gore je naglasio da Demokrate neće ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa DPS.

- Na stolu su tri opcije. Prva je da ispoštujemo 30. avgust, sednemo za sto i zajedno s manjinskim partijama dogovorimo 44. vladu, koja, što se nas tiče može trajati i do 2024. godine. Druga opcija je privremena vlada, koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore. Treća opcija su izbori odmah - kazao je Bečić.

On je istakao da nema nikakav problem da sedne za sto i da "ispoštuje volju birača od 30. avgusta 2020. godine", ali Demokrate, prema njegovim rečima, nemaju nameru da ulaze "u modele kao SNP i URA".

Ako bi se eventualno odlučivalo o privremenoj vladi, Bečić je kazao da bi to bio prihvatljiv modalitet ukoliko bi to značilo da će ta vlada da bude "evropska, evroatlanska vlada".

- Vlada koja će staviti veto na podele i koja se neće baviti identitetskim pitanjima, vlada koja se neće vraćati u prošlost, već će smiriti tenzije u zemlji i okrenuti se budućnosti - poručio je Bečić.

BONUS VIDEO: U LAŽI SU KRATKE NOGE - Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)