NISAM PRETIO POLICAJCIMA: Rogošić pokušava da demantuje optužnicu

S. Đ.

26. 07. 2022. u 08:20

U PODGORIČKOM osnovnom sudu počelo je suđenje Podgoričaninu Aleksandru Rogošiću (46), koji se tereti da je 30. maja pretio pištoljem policajcima koji su došli da ga uhapse, jer je nekoliko sati ranije udario sugrađanina Dražena Vojvodića.

НИСАМ ПРЕТИО ПОЛИЦАЈЦИМА: Рогошић покушава да демантује оптужницу

Foto O. Radošević

Rogošić nije želeo da odgovara na pitanja, ali je tokom iznošenja odbrane objasnio da je tog jutra ispred teretane sreo Vojvodića, koji je nakon provokacija pokušao da ga udari. Udarac je, pojašnjava, uspeo da izbegne, a potom je, kaže, instinktivno jednom udario Vojvodića, koji je pao. Dodao je i da Vojvodića ne poznaje.

Sudija je pročitao policijske službene zabeleške u kojima se između ostalog navodi da je optuženi pretio pripadnicima policije pištoljem nepoznate marke. Rogošić je ispričao svoju verziju ovog događaja.

- Objasnio je sudu da je on tog dana sedam ili osam sati nakon što se desio prvi događaj izašao ispred svoje zgrade i naišao na četiri osobe. Ono što je veoma bitno, oni mu se nisu predstavila niti legitimisali, već su krenuli ka njemu, i to u momentu kada je izlazio iz svog ulaza. On je objasnio da se kretao unazad, da nikakvog kontakta sa njima nije imao i ono što je meni kao braniocu vrlo interesantno, njemu se stavlja na teret da je imao neko oružje koje se nalazi u nekim čarapama, kesama. Međutim, niti to oružje postoji, niti je stvarno bilo, niti je policija našla to oružje - kazao je za "Novosti" Rogošićev advokat Srđan Radović.

Rogošić je oružje, piše u službenoj zabelešci, u jednom trenutku odbacio od sebe, nakon čega je pištolj uzela nepoznata osoba i pobegla. Prema optužnici, Rogošić je prilikom hapšenja uperio pištolj nepoznate marke u pripadnike policije, ali i udario nogom policajca Darka Milačića. Sudija odbio predlog odbrane da se Rogošiću ukine pritvor.

OŠTEĆENI

ROČIŠTU nije pristupio oštećeni Vojvodić, pa je sudija izdao nalog da bude priveden 14. septembra, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili