DF SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA VESNU BRATIĆ: Gangsterski nasrtaj na ministarku za crnogorsko tužilaštvo nije krivično delo?!(FOTO)

V.K.

13. 06. 2022. u 16:46

IZ Demokratskog fronta saopštili su da je odluka tužiteljke Snežane Šišević da u slučaju ugrožavanja sigurnosti bivše ministarke Vesne Bratić nema elemenata krivičnog dela „još jedan primer sramnog ponašanja još uvek zarobljenog pravosuđa“.

ДФ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НАПАДА НА ВЕСНУ БРАТИЋ: Гангстерски насртај на министарку за црногорско тужилаштво није кривично дело?!(ФОТО)

Foto Arhiva Novosti

- Događaj koji podseća na scene akcionih filmova gde nasilnik, uz nedolično ponašanje i psovke, gangsterski gura svojim autom službeno vozilo ministarke Bratić, očigledno, ne predstavlja ništa crnogorskom tužilaštvu. To je istorijski skandal u svetskim razmerama - naveli su iz DF-a.

Divljački, kako kažu, nasrtaj kao ovaj na Vesnu Bratić odavno nije zabeležen, naročito u svetlu tužilačke sramote u kvalifikaciji ovog dela.

- Da se primer sličan Bratićkinom desio u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji ili Sjedinjenim Američkim Državama, napadač bi sigurno bio na licu mesta brutalno onesposobljen od strane policije. Uzimajući u obzir da je Vesna Bratić pripadnica nežnijeg pola, tako nešto dodatno osvetljava ovakvu skandaloznu odluku tužilaštva koje nalazi razumevanje za razbojnika spremnog da nasrne na jednu ženu - istakli su.

Kako navode, „stotine ljudi iz Demokratskog fronta je osuđeno samo jer su mirno prisustvovali demokratskim protestima, a zbog gurkanja sa pozornikom jedan od lidera DF-a Milan Knežević je osuđen na sedam meseci zatvora“.

- Nevini se procesuiraju ni za šta, a izgrednici kao napadač na Bratić se, praktično, nagrađuju odlukama u njihovu korist. Između ostalog, poslednje presude protiv Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Marine Jočić i Branka Radulovića govore da je obračun sa našim političkom savezom opet u punom jeku - kazali su iz DF-a.

Zato, kažu, „Demokratski front još jednom poziva na široki politički dijalog oko totalnog reizbora u pravosuđu“.

- Postojeće stanje je neodrživo. Crnoj Gori su potrebni slobodni tužioci i sudije, a ne sluganske ispostave bivše vlasti i kriminalnih klanova koje mafiju puštaju na slobodu, a zatvaraju i osuđuju borce za demokratiju i pravdu. Upravo slučaj Vesne Bratić govori da su promene hitno potrebne, inače će i ubuduće kriminalci prolaziti nekažnjeno - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili