MILA NAZVALI SVEŠTENIM LICEM: Za DPS-ove medije Đukanović "bogoslužio u Patrijaršijskoj crkvi" (FOTO)

Novosti onlajn

09. 06. 2022. u 14:24

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović sastao se juče sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom na Fanaru, a mediji bliski aktuelnom predsedniku istakli su da je Đukanović „sa pratnjom bogoslužio u Patrijaršijskoj crkvi“.

МИЛА НАЗВАЛИ СВЕШТЕНИМ ЛИЦЕМ: За ДПС-ове медије Ђукановић богослужио у Патријаршијској цркви (ФОТО)

Foto: Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Poneseni emocijama ka svom "vladaru", osnivaču i "ocu crnogorske nacije", svog šefa nazvali su, namenski ili ne, sveštenim licem.

Mnogi ovaj čin komentarišu kao "posrnuće u svom preteranom poltronstvu gospodaru".

Printscreen/AntenaM

Posebno je komično što je u pitanju Milo Đukanović, osoba izopštena iz pravoslavlja.

Podsetimo, ovo nije prvi eksces koji je imao ovaj portal. Tako je pre dve godine, doduše, ovog puta pomenuvši jedinu kanonsku Crkvu u Crnoj Gori – Srpsku pravoslavnu crkvu, kazao da se vernici pričešćuju žitom.

Podgorički portal Borba preneo je saopštenje Carigradske patrijaršije u kojem, između ostalog, patrijarh Vartolomej nakon sastanka sa crnogorskim predsednikom govori i o krštenju unuka crnogorskog predsednika.

- Danas delimo sa Vama radost koju imate povodom krštenja unuka koje će uslediti. Njegova eminencija je tu da odradi ceremoniju, a svakako imate i moj blagoslov i nadamo se da će Vaš unuk kroz taj svečani čin postati dobar hrišćanin, pre svega - rekao je Vartolomej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna