UHAPŠEN POŠTAR U BUDVI: Osumnjičen da je stavio u džep skoro 5.000 evra, novac namenjen za penzije

B. Dabić

27. 05. 2022. u 08:50

NEKOLIKO dana nakon što 14 penzionera iz Budve nije dobilo penziju, uhapšen je poštar I. D. (39) koji je osumnjičen da je zloupotrebio položaj u privrednom poslovanju.

УХАПШЕН ПОШТАР У БУДВИ: Осумњичен да је ставио у џеп скоро 5.000 евра, новац намењен за пензије

Foto: Arhiva

Skoro 5.000 evra, novac namenjen za penzije, poštar iz Budve nije podelio penzionerima već ga je nesavesno prisvojio. Poštar će danas biti saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor.

Nakon što je budvanska policija saopštila da je uhapšen poštar, u četvrtak posle podne oglasili su se iz Pošte Crne Gore, navodeći da će svi penzioneri dobiti svoje penzije.

- Kao odgovorna i pouzdana kompanija nećemo dozvoliti da izolovani slučaj nesavesnog zaposlenog ugrozi nijednog korisnika usluga Pošte Crne Gore - poručili su iz Pošte.

Iz Uprave policije su saopštili da je I. D. (39) iz Budve osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je 19. i 20. maja, kao zaposleni Pošte Crne Gore, od službenice Pošte Crne Gore zadužio novac u iznosu od 15.330 evra, koji je bio namenjen za isplatu penzija, nakon čega je deo poverenog novca podelio penzionerima, a iznos od 4.930 evra nije, što je prikrio potpisivanjem čekova u ime oštećenih penzionera.

- Nakon toga je, kako se sumnja, te iste čekove razdužio u istoj poslovnici, ne prijavljujući da nije podelio iznos od 4.930 evra i time naneo imovinsku štetu za 14 penzionera, a sebi ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu