DUKLJA JE BILA SRPSKA, KRIVOKAPIĆ JE NEZNALICA Istoričar Raković: "Nova crnogorska vlast udara na više frontova"

Novosti onlajn

24. 05. 2022. u 16:56

NOVA crnogorska vlast je na Srbiju udarila na više frontova i tek što su tamošnje vodeće srpske organizacije zatražile od državnog vrha Srbije da ih zaštiti od asimilacije i diskriminacije, optužena je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori zbog navodnog prikrivanja pedofilije.

ДУКЉА ЈЕ БИЛА СРПСКА, КРИВОКАПИЋ ЈЕ НЕЗНАЛИЦА Историчар Раковић: Нова црногорска власт удара на више фронтова

Foto Privatna arhiva

Optužena je i država Srbija u dva navrata. Aktivan je na tom planu i novi šef diplomatije Crne Gore Ranko Krivokapić, dugogodišnji koalicioni partner crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

On je kazao da Crna Gora ima sličnih problema sa Srbijom kao Ukrajina sa Rusijom. Potom je Ministarstvo spoljnih poslova CG napalo Srbiju za “krađu istorije”.

Iza ovih napada na Srbiju, istoričar Aleksandar Raković, dobar poznavalac prilika u Crnoj Gori, vidi crnogorskog šefa diplomatije Ranka Krivokapića. On je, kaže Raković za beogradski dnevni list Vesti, “izolovani incident, konvertit iz srpske porodice koja je menjala identitet”.

U osvrtu na optužbe o prekrajanju istorije, Raković ukazuje da je Duklja bila, država srpskog naroda.

Foto: Printscreen/Pink

– Duklja je pridružena srednjovekovnoj srpskoj državi Nemanjića, Srbiji. Potom je na tom prostoru nastala Zeta u kojoj su vladari imali nameru i svest da je ona izdanak države Nemanjića, a ne ranije Duklje – pojašnjava ovaj istoričar, uz napomenu da je Ranko Krivokapić, običan “lažov i neznalica”.

Naš sagovornik razume bojazan Srba iz Crne Gore, ali kako ističe, za to, nema razloga, jer će ih Srbija i Republika Srpska čuvati.

– Srba ima 7,5 miliona, a Srbija prema Ustavu ima obavezu da štiti Srbe van Srbije i to treba da imaju u vidu crnogorski separatisti – rekao je Raković koji smatra da je najveći gubitnik tzv. crnogorska nacija, jer njenih pripadnika ima tek nešto iznad 100.000, oni u stvari nestaju.

Crnogorci su nacija bez identiteta koja ne može nikoga da asimiluje – zaključio je Raković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri