PROTIV BLAŽA JOVANIĆA I MENADŽMENTA KOMPANIJE 14 KRIVIČNIH: NVO „Vektra Boka" - Argumentima smo dokazivali „razvlačenje" stečajnog postupka

V. V.

10. 05. 2022. u 21:10

PROTIV nedavno uhapšenog predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića i menadžmenta „Vektra Boka" hercegnovska NVO Bivši radnici Vektra Boke podneli su 14 krivičnih prijava, podseća predsednik ove organizacije Đorđe Rajak.

ПРОТИВ БЛАЖА ЈОВАНИЋА И МЕНАЏМЕНТА КОМПАНИЈЕ 14 КРИВИЧНИХ: НВО „Вектра Бока - Аргументима смо доказивали „развлачење стечајног поступка

Foto: V.V.

Malverzacije na koje su ukazivali bivši radnici Vektra Boke odnose se na kupoprodajni ugovor, privatizaciju i stečajni postupak u Vektri. Otvorena su, kako navodi Rajak, pitanja da li su i koliko plaćene akcije, kako je imovina Boke založena, kada je kupoprodajnim ugovorom definisano da ne može biti založena, da je imovina založena na neke kredite od kojih je novac nošen tašnama, kako su ti krediti rasknjižavani.

- Svake godine nezakonje je bilo sve više i dublje - navodi Rajak.

Prema njegovim rečima bivši radnici nisu bili upoznati ni sa detaljima plana reorganizacije, koji je, kako ocenjuju, nakaradno i sastavljen i sprovođen.

– Članovi komisije koja je trebalo da prati plan reorganizacije bili su radnici Vektre Montenegro, a ispalo je da su radnici Vektra Boke. Oni su se naplaćivali više puta i pripadaju menadžmentu i nekom nadzornom organu. Njihov dohodak iznosio je po više hiljada evra, što će verujem utvrditi Poreska uprava – smatra Rajak.

On ističe i da kompanija pojedinim radnicima duguje po 15 godina doprinosa, zbog čega mnogi nisu mogli da ostvare uslove za penziju a neki su u međuvremenu preminuli. Za to je, prema mišljenju radnika najveći krivac Privredni sud.

Iz NVO Bivši radnici Vektra Boke ističu da nemaju pravo niti komentarišu zaknske norme ali je nesporna činjenica da su argumentima dokazivali da se u slučaju Vektra Boke radi o razvlačenju stečajnog postupka, kako bi se pljačkala imovina nekadašnjeg hercegnovskog giganta Hotelsko turističkog preduzeća Boka.

Zbog toga će kažu tražiti reviziju kako bi konačno bilo utvrđeno ko je kome dužan u celoj toj rašomonijadi u kojoj su njihova prava često prenebregavana.

Nakon brojnih protestnih okupljanja u Herceg Novom oni su, da podsetimo, krajem marta organizovali i protest ispred Privrednog suda, tražeći da se u kompaniju uvede stečaj i zaštiti stečajna masa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave