OLIMPIJADA PRIPADNIKA MUP U BARU: Učestvuje oko 700 policajaca iz 25 zemalja

B. DABIĆ

08. 05. 2022. u 21:26

BAR je domaćin policijske Olimpijade koja je okupila 700 učesnika iz 25 zemalja. Druge IPA igre, Bar 2022. se održavaju od 8.do 13.maja uz poruku “NO Covid, NO War…YES IPA, YES friendship”.

ОЛИМПИЈАДА ПРИПАДНИКА МУП У БАРУ: Учествује око 700 полицајаца из 25 земаља

Foto: Sportski centar

- U takmičarskom delu, u više različitih disciplina, ekipno i pojedinačno, je oko 500 učesnika, kaže  Jelena Tomić, PR IPA sekcije Crne Gore.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: atletika, futcal, basket, stoni tenis, streljaštvo i odbojka i to na tri lokacije: Sportskom centru Topolica, Atletskom stadionu u Baru i streljačkom centru u Podgorici. Fokus IPA igara nije samo na sportskom takmičenju, već na upoznavanju, druženju, razmjeni iskustava i jačanju saradnje između Sekcija.

Program će početi u ponedeljak u 9:00 časova ispred Sportske hale “Toplica” gde su po danima planirani bazari tokom kojih će biti različite prezentacije, a ceremonija svečanog otvaranja je u ponedeljak 18:00 časova na stadionu Topolica. Nakon svečanog defilea učesnika pripremljen je zabavni program u kome učestvuju: dečiji hor OŠ Jugoslavija, orkestar Ministarstva odbrane Crne Gore, a specijlani gost je Željko Samardžić. Maskotu za Druge IPA igre osmislio je karikaturista Goran Šćekić.

Organizator Drugih IPA igara je IPA sekcija Crna Gora, a partneri su: Ministarstvo unutrašnjih poslova/Uprava policije, Uprava za sport i omladinu, Opština Bar, Crnogorski olimpijski komitet, Sudijski Saveza, Nacionalni sportski savez, Turistička organizacija Bar, Digital eagle..

Podsetimo, prve IPA igre su održane u Lisabonu 2018. godine. Na igrama je učestvovalo preko 350 članova IPA sekcija iz celog svijeta, takmičeći se u različitim sportskim disciplinama.

Međunarodna policijska  asocijacija IPA, ima 360.000 članova širom sveta.

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri