VATROGASCI SA ŽABLJAKA SPASILI GRUPU TURISTA: Španci i Poljaci proveli noć zaglavljeni na Durmitoru

M. D.

23. 04. 2022. u 15:45

PRIPADNICI Vatrogasne službe Žabljak uspešno su evakuisali 18 putnika, turista iz Španije i Poljske, koji su predhodnu noć ostali zarobljeni na prevoju Štuoc na Durmitoru.

ВАТРОГАСЦИ СА ЖАБЉАКА СПАСИЛИ ГРУПУ ТУРИСТА: Шпанци и Пољаци провели ноћ заглављени на Дурмитору

Vatrogasna jedinica Žabljak

Vatrogasna jedinica Žabljak

 


Turisti iz Španije i Poljske ostali su zarobljeni tokom predhodne  noći na prevoju Štuoc, zbog jučerašnjih loših vremenskih prilika ali i zbog letnjih guma koje su bile na njihovim automobilima.

Vatrogasna jedinica Žabljak

 

Zbog predhodno navedenog ali i konfiguracije terena i snega vatrogasci nisu uspeli da turiste evakušu pravcem prema Žabljaku, kuda su turisti nameravali da prođu, već su putnici evakuisani u suprotnom pravcu, preko kanjona Sušice do Plužina.

Vatrogasna jedinica Žabljak

Letnje gume nisu za Durmitor

-Putem OKC 112 naša služba je dobila dojavu o zarobljenim i gotovo iscrpljenim državljanima Španije i Poljske koji su ostali zaglavljeni u snegu. Njih 18 putnika je ostalo zarobljeno tokom noći na prevoju Štuoc, zbog jučerašnjih loših vremenskih prilika a takođe i zbog njihovih letnjih guma na automobilima.Nakon brojnih pokušaja naših spasilaca da im pomognu da  se pređe prevoj Štuoc, bilo je bezuspešno zbog letnjih guma na njihovim vozilima, samog terena a takođe i snega.Spasioci su se odlučili da preko kanjona Sušice pa do Opštine Plužine evakuišu zarobljene turiste, saopštili su iz Vatrogasne jedinice Žabljak dodajući da su  u intervenciji  učestvovala tri Spasioca njihove službe.

I u petak imali uspešnu akciju

Iz Vatrogasne jedinice Žabljak saopštili su da je u petak njihov kolega Ranko Šibalić po teškim vremenskim uslovima (jaka kiša i vetar) stigao do udaljenje Sinjajevine i izvršio zbrinjavanje i transport bolesne osobe do žabljačke Hitne Pomoći.

                                                                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)