"VESNA JE SVE RADILA UZ MILOVU PODRŠKU" Vučurović - "Videćemo da li ruka pravde dolazi po one koji su bili temelj Đukanovićevog režima"

Novosti onlajn

18. 04. 2022. u 19:24

POSLANIK Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović kazao je da DF uporno ukazuje na to da je ovaj režim, uz podršku tužilaštva i sudstva, deo kriminalne hobotnice koja je decenijama pljačkala i uništavala Crnu Goru i bila učesnik i nalogodavac brojnih zločina.

ВЕСНА ЈЕ СВЕ РАДИЛА УЗ МИЛОВУ ПОДРШКУ Вучуровић - Видећемо да ли рука правде долази по оне који су били темељ Ђукановићевог режима

Arhiva Novosti

- Toliko je dokaza protiv Medenice da je ovo moralo da se desi čak i u ovakvoj državi koja je decenijama u čeljustima mafije. Videćemo, međutim, da li se stvari u zemlji zaista menjaju i da li ruka pravde dolazi po one koji su bili "temelj" Đukanovićevog zločinačkog režima ili je ovo neka druga stvar - kazao je on u izjavi za ovaj portal Borba.

Jovan Vučurović, Foto Arhiva Novosti

Vučurović naglašava da zato ne treba praviti preveliku euforiju oko ovoga hapšenja, već sačekati da vidimo da li se radi o nekoj igri ili je zaista u pitanju spremnost da se krene u obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

- Ne smemo zaboraviti činjenicu da Medenica i slični nisu neki izolovani slučajevi, već da su sve radili uz znanje i pod zaštitom Mila Đukanovića, da su predstavljali jedan od snažnijih delova toga kartela. Narkodilerska organizacija Mila Đukanovića i vrha DPS, jedna je od najopasnijih kriminalnih organizacija u Evropi, u toj mreži su i mnogi tužioci, sudije, policija, tajkuni, organizovani kriminal, neki mediji, analitičari, itd… - naglasio je Vučurović.

Foto: Printskrin

Važno je, kaže on, da se nastavi obračun sa tom ekipom i da uskoro iza rešetaka vidimo i Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i ostale.

- Potvrđuje se da je odmah nakon 30. avgusta trebalo krenuti u proces zabrane rada DPS i obračun sa ljudima koji su vodili to političko krilo mafije, ali nažalost nije bilo volje da se krene u takve poteze koji su normalni za svaku državu koja nakon više decenija obara svoju diktaturu - zaključio je on za Borbu.

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DANILOVGRADU: Zabranili književno veče i promociju knjige Milutina Mićovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)