GRABIO I POSLE PADA DPS-a: Zašto je vlast ćutala na kriminalne radnje Miloša Medenice?

Novosti onlajn

07. 04. 2022. u 16:34

DVA dana crnogorska javnost ima priliku da čita uznemirujuće informacije o uključenosti u teške oblike kriminala sina Vesne Medenice, nekadašnje predsednice Vrhovnog suda.

ГРАБИО И ПОСЛЕ ПАДА ДПС-а: Зашто је власт ћутала на криминалне радње Милоша Меденице?

Foto: Printskrin/ Sky - Vijesti

Fotografije njenog sina Miloša Medenice sa heklerom u rukama, kriptovani telefoni, "Sky" aplikacija koju koriste narkotrafikanti i mafija, poruke iz kojih se jasno vidi upletenost u šverc droge i cigareta, uznemirila je sve građane, koji su samo imali priliku da se uvere u ono što su znali odavno. Ali, ta činjenica ne može da relativizuje horor koji već dva dana imamo priliku da gledamo i čitamo.

Ćutanje sudstva podseća šta je ostalo iza vlasti DPS-a

Ono što se otvara kao centralno pitanje jeste glasno ćutanje tužilaštva, policije i sudstva, koje nas je po ko zna koji put podsetilo šta je ostalo iza trodecenijske vlasti Mila Đukanovića: razorene institucije, ruševine i zgarište od države, podređenost kompletnog državnog aparata i sistema ličnim interesima pljačkaša i slugu Mila Đukanovića i njegovog klana.

"Odlazak" - D. Milovanović

Punih 17 meseci od sloma DPS-a na parlamentarnim izborima danas smo u neizdrživoj situaciji da nam se pred očima otvaraju "Pandorine kutije", kriptovane poruke korupmiranih policajaca i sinova multimilionera, a nadležni koji su debelo plaćeni novcem svih građana nemo posmatraju i ne reaguju.

Još 2019. Medenica proširio biznis na maloprodaju duvanskih proizvoda

Podsećamo da je sin Vece Nevolje Medenice, Miloš Medenica odavno prisutan u javnosti kao vlasnik podgoričke firme „Timi“, koja je po pisanju medija ostvarila samo 2020. godine prihod od 1.783.382 eura. Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, firma Medenice bavi se trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima. Još 2019. godine Miloš Medenica je proširio biznis i na tržište maloprodaje duvanskih proizvoda što se može zaključiti na osnovu podataka crnogorske Agencije za duvan.

Foto: Printskrin/ Skaj

Medeničina kompanija „Timi” upisana je u u registar trgovaca na malo duvanskih proizvoda Agencije za duvan. Kompanija „Timi” dobila je dozvolu da prodaje duvanske proizvode na malo u prodavnici, u mestu Jabuka, kod Kolašina. Prodavnica Medenice nalazi se u blizini kampa radnika kineske kompanije CRBC, koja gradi prvu deonicu autoputa Bar–Boljare. Medenica je prekoračio i kvadraturu predviđenu građevinskom dozvolom za izgradnju turističke vile u Krašićima kod Tivta, a onda je krajem prošle godine prodao turskom državljaninu.

Foto Privatna arhiva

Nerad Krivokapićeve Vlade

Poslednji skandal je otvorio i pitanje nesposobnosti, nerada ali i najverovatnije odsustva bilo kakve volje i želje Krivokapićeve vlade, njegovog šefa ANB-a Dejana Vukšića, te ostalih iz bezbedonosnog sektora da bilo šta preduzmu po pitanju čišćenja DPS kriminalnih štala, pa se s pravom može opravdano posumnjati i reći da su odmah po stupanju na funkcije ušli u dil sa kriminalnim strukturama palog režima.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri