NOVI PROTESTNI SKUP ZA OČUVANJE BOLNICE MELJINE: Ne damo ni pedalj bolničkog kompleksa

V. V

29. 01. 2022. u 14:49

NE sme se otuđiti ni pedalj bolničkog kompleksa Meljine, nećemo dozvoliti izmeštanje bolnice Meljine, a od države zahtevamo da raskine kupoprodajni ugovor sa Atlas grupom, poručio je na današnjem protestnom skupu za očuvanje Bolnice meljine predsednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi i jedan od organizatora protesta, Zoran Srdanović.

НОВИ ПРОТЕСТНИ СКУП ЗА ОЧУВАЊЕ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ: Не дамо ни педаљ болничког комплекса

FOTO: Novosti

- Ovo nije ničija prćija, ovo pripada građanima Herceg Novog i ljudima koji  dolaze kao turisti i da se leče ovde. Bolnica mora da ostane ovom gradu. U ime organizacionog odbora poručujem Kneževiću da ovo nije njegovo vlasništvo. Novac koji traži od države neka traži od onih koji su mu omogućili  da kupi bolnicu a svi dobro znamo način na koji je  kupljena i stanje u kojem se bolnica trenutno nalazi – kazao je Srdanović i zahvalio svima koji su došli kako bi zajedno uputili poruku da je bolnica vlasništvo građana Herceg Novog.  Zahvalio je I odbornicima hercegnovske Skupštini Opštine jer su brzo reagovali na nagoveštaj da bi bolnica mogla biti zatvorena 31. januara zbog lose finansijske situacije i osipanja kadra.

FOTO: Novosti

Zahvalnost lekarima i medicinskom i nemedicinskom osoblju bolnice Meljine uputio je Vojo Miljanić i podsetio da je neko na prošlom skupu rekao da su minut ili dva ponekad presudni da se spasi ljudski život, a za vreme koje nama treba da stignemo do Kotora, mnogo života može biti spašeno.

- Ova bolnica mora da ostane i opstane u ovom gradu, a na nama je da damo sve da se to postigne. Ona nije luksuz nego potreba. Pet generacija moje porodice se ovđe lečilo i sigurno nisam jedini takav, ima nas još. Poručio bih Dušku Kneževiću koji traži odštetu od 74 miliona evra, da mu ne treba dati ni 74 evra, a neka kaže građanima na osnovu čega traži toliki iznos odštete kada znamo da ništa nije uložio u bolnicu - kazao je Miljanić i pozvao građane da svi stanu u odbranu bolnice u Meljinama.

Nikola Bojanić  u Meljinama je lečen nakon ranjavanja a obraćajući se okupljenim građanima podsetio je na misao Meše Selimovića koji je reako  da je na železničkim stanicama bilo više iskrenih poljubaca, nego u salama za vjenčanje.

FOTO: Novosti

- Tako zidovi ove bolnice sigurno pamte iskrenije molitve nego mnogi zidovi naših crkava. Želim da se naši unuci ovde rađaju, naši građani ovde liječe, jer nama je svaki građanin vredan. Ovo je bolnica građana Herceg Novog, i nećemo je dati, budite sigurni - rekao je Bojanić i dodao da će ako problem i status Bolnice ne budu rešeni protesti biti radikalizovani.

Protest je podržala Miranda Ćurčija iz NVO Diabetlajf, a njena poruka bila je "ako ostanemo bez bolnice nemamo pravo na život!"

Ksenija Matović ukazala je na zaključke sa nedavne vanredne sednice SO među Kojima nije bilo ključnog: da se traži hitan raskid  ugovora sa Atlas grupom. Na prethodna četiri skupštinska zasedanja na kojima je raspravljano o sudbini bolnice i to je traženo.

- Što se tiče predloga koji su se čuli na sednici Skupštine da se gradi nova bolnica, smatram da je to bacanje prašine u oči građanima, zato što je PUP Herceg Novi, kao najveći i najvažniji strateški dokument razvoja grada, usvojen pre dve godine na period do 2030. Godine a njime nije predviđena izgradnja bolnice, naglasila je Matović  I predložila radikalizaciju protesta, tačnije da se građani Herceg Novog pešice upute ka Vladi u Podgorici i uruče pismo koje će sadržati samo taj jedan zahtev da se hitno raskine ugovor jer ova agonija predugo traje.

BONUS VIDEO:

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!