PONOVO ZAKAZANA SEDNICA VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Juče nije bilo kvoruma

Novosti onlajn

26. 01. 2022. u 08:49

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić zakazao je za danas novu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost, nakon što u utorak nije održana jer nije bilo kvoruma zbog nedolaska pet članova tog tela.

ПОНОВО ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Јуче није било кворума

Foto: D. Milovanović

Na sednicu nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević i njegov zamenik Mevludin Nuhodžić.

Iz kabineta Krivokapića kazali su da su se na sednici pojavili premijer, kao predsednik Veća, ministri odbrane i finansija i socijalnog staranja, Olivera Injac i Milojko Spajić, i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić.

- Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra - kaže se u saopštenju.

Iz kabineta su istakli da je usvajanje tog dokumenta preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini.

Kako su naveli, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuje očiglednu neodgovornost kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi.

(Borba)

BONUS VIDEO:

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)