PROTEST U PLJEVLJIMA: Upućen poziv SNP-u da, na glavnom odboru, odbrane sebe i izbornu volju

M. D.

23. 01. 2022. u 22:03

VELIKI broj građana Pljevlja, po lošem vremenu, protestovao je večaras zbog najave formiranja manjinske vlade.

ПРОТЕСТ У ПЉЕВЉИМА: Упућен позив СНП-у да, на главном одбору, одбране себе и изборну вољу

M.Drobnjak

PLjEVLjA - Veliki broj građana Pljevlja, po lošem vremenu, protestovao je večaras zbog najave formiranja manjinske vlade.

Građani su se okupili na Trgu partijarha Varnave, a potom su prošli Tršovom ulicom i centrom grada do zgrade opštine Pljevlja.

Okupljenima su se obratili odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić, funkcioner Demokrata Bojan Krvavac, predsednik Odbora direktora Rudnika Pljevlja Dušan Janjušević i Mišo Odović u ime građana.

Bajić je kazao da su čelnici DF-a posvađali potpredsednika Vlade Abazovića i premijera Krivokapića.

On je kazao da treba razumeti Krivokapića što se nije snašao u, kako je naveo, prljavoj političkoj igri.

- Hoću da apelujem za jednu posebnu i sjajnu stranku od koje mnogo zavisi. Sami su sebi dali ulogu da oni mogu da odluče da li gubimo vlast i ko zna kad ćemo je stići ili ćemo je zadržati. Govorim o Socijalističkoj narodnoj partiji. Nikad do sada nisam mogao a da ne kažem da ta partija nije dosladna i da nije patriotska...Može li gospidin Joković i može li takva partija sa takvom tradicijom i istorijom da obruka sebe danas i podrži manjinsku vladu koju čini Dritan i ostali. Ako izađe iz nje shvatiće da u toj vladi nema ni jedne stranke koja predstavlja veliki i brojni jedan narod. Zato očekujemo da sjutra SNP i njegov Glavni odbor odbrane sebe i nas. Mi ih molimo da to urade jer to očekujemo mi i drugi širom Crne Gore. Ne bih da ih podsećam gdje mogu da odu ako ostanu tamo gdje su trenutno upisani u onaj sramni Memorandum. Sramni zbog jedne stvari što je to bio uvod u ovakvu izdaju i prevaru, rekao je Bajić.

Funkcioner Demokrata Bojan Krvavac kazao je da Dritan Abazović samo pre godinu imao najveću popularnost u ovom gradu pozivajući Abazovića da dođe u Pljevlja da mu Pljevljaci saopšte šta misle o njegovim političkim naumima.

-Izašli smo i da izrazimo neslaganje sa politikom Socijalističke narodne partije, ljudi sa kojima smo 30 godina gubili političke bitke, ali smo na kraju 30. avgusta 2020 zajedno sa njima dobili najveći politički rat ove generacije. I danas molim gospodina Jokovića i rukovodstvo SNP-a da ne izdaju svoje časne birače i najtvrđe birače u Crnoj Gori, da ne izdaju one koji su 30 godina trpeli mač DPS-a iznad svoje glave, zato što tu glavu nisu hteli da pognu i spuste, rekao je Krvavac istakavši da Pljevlja i slobodna Crna Gora neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana.

Prema rečima Dušana Janjuševića, funkcioner Demokrata i predsednik Odbora direktora Rudnika uglja situaciju u kojoj se sada nalazimo izazvao 21 milion Dritana Abazovića i smena Vasilija Laloševića.

Janjušević je pozvao članove opštinskog odbora SNp-a u Pljevljima da sjutra na Glavnom odboru odupru ideji koje Pljevljake može mnogo da košta, jer je kako je rekao agenda URE gašenje pljevaljske Termoelektrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024