PADA VLADA: Skupštini predata inicijativa za smenu Vlade Crne Gore

Novosti online

19. 01. 2022. u 14:51

SKUPŠTINI Crne Gore dostavljena je inicijativa za smenu aktuelne vlade Zdravka Krivokapića. Inicijativu GP URA potpisao je 31 od neophodnih 27 poslanika

ПАДА ВЛАДА: Скупштини предата иницијатива за смену Владе Црне Горе

Foto Vlada CG

Inicijatvu su podneli FP URA Dritana Abazovića i deo opozicionih stranaka.

Inicijativu su potpisali sledeći poslanici GP URA, Saveza građana CIVIS, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, albanskih partija i Demokratske partije socijalista. 

Inicijativa je usledila nakon što je koalicija Crno na bijelo, na čijem čelu je Abazović, zatražila formiranje manjinske vlade, u kojoj neće biti kadrovi Demokratskog fronta i opozicione Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.


Za izglasavanje nepoverenja je navedeno pet razloga, među kojima je i taj da je predsednik vlade Zdravko Krivokapić svojim delovanjem više puta u prethodnom periodu, kako navode, ugrozio i otežao saradnju između zakonodavne i izvršne vlasti, što je direktno proizvelo institucionalnu i političku krizu u zemlji.

Abazović i Marić tokom predstavljanja nacrta zakona / Foto Vlada CG

- Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se videti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika. Ovo je pre svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu - saopštili su iz GP URA.

- Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status „kvo“. Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima i nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odneti odgovorno i podržati takav koncept - navodi se u saopštenju GP URA.

BONUS VIDEO: 

HIT IZJAVA KRIVOKAPIĆA: Da vidim kako će biti kod ljubavnice, pa da se vratim kod žene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)