DOKTOR KAVARIĆ UPOZORAVA: Do kraja januara u Crnoj Gori do 50.000 novozaraženih

Tanjug

05. 01. 2022. u 09:35

DOKTOR pedijatar Nebojša Kavarić kaže da prosta računica kaže da će Crna Gora do kraja januara imati i do 50.000 zaraženih korona virusom, za šta su, dodaje, odgovorni svi, i donosioci odluka i građani.

ДОКТОР КАВАРИЋ УПОЗОРАВА: До краја јануара у Црној Гори до 50.000 новозаражених

Klinički centar Crne Gore

On je naveo da je za doček Nove godine, ali i u danima posle bilo gužvi, gde niko nije nosio masku, niti držao distancu.

- I Bog se prekrstio kada je video šta mi radimo. Mislim tu na sve i na donosioce odluka i na građane. Sve smo napravili da broj zaraženih bude ovoliki. Jednostavne projekcije kažu da će do kraja januara broj novoinficiranih biti od 40.000 do 50.000 - kazao je Kavarić u Jutarnjem programu TVCG.

On navodi da će sve to biti teret za, pre svega, primarnu zdravstvenu zaštitu.

- Trebalo je onemogućiti prenos, odnosno lanac prenosa. Mi smo sve napravili da omogućimo lanac prenosa zaraze. Rezultati su očekivani - kazao je Kavarić i dodao "imamo i skromne rezultate u vakcinaciji".

Ističe da epidemijske mere moraju biti jasne i sinhronizovane.

- Ovo treba da bude trenutak mobilizacije svih koji mogu da pomognu, svi kapaciteti domova zdravlja narednih 20-ak dana moraju da budu usmereni, pre svega ka obolelima, da nema gužve, šta ako krene kiša, sneg - naveo je Kavarić.

BONUS VIDEO: U JANUARU OTVARANjE BOLNICE ZA 22. VEK: Reporteri "Novosti" obišli novu zgradu kliničkog centra

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)