CRNA GORA POOŠTRAVA MERE: Od 2. januara nije moguć ulazak u zemlju samo sa negativnim testom

Tanjug

29. 12. 2021. u 15:13

CRNA Gora od 2. januara naredne godine pooštrava mere za ulazak u ovu zemlju svojim i stranim državljanima, a u svakom slučaju obavezan je PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski ne stariji od 48 sati.

ЦРНА ГОРА ПООШТРАВА МЕРЕ: Од 2. јануара није могућ улазак у земљу само са негативним тестом

Foto: D. Milovanović

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posedovanje jednog od dva dokaza iz kovid potvrde.

A to je da imaju potvrde o potpunoj vakcinaciji propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci.

Druga varijanta je da imaju dokaz da je osoba prebolela kovid-19 i da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

U oba slučaja mora se posedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati.

To, kako se navodi, znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom.

- Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana posle negativnog PCR testa - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili