RAMOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Nakon krvavog obračuna i ubistva Semira Murića (29) u Rožajama

M. SEKULOVIĆ

24. 12. 2021. u 20:39

NAKON saslušanja sudija za istrage Višeg suda u Bijelom Polju Vukomir Bošković, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage Višeg državno tužilaštva, odredio je pritvor Edmiru Ramoviću (19) iz Rožaja, kome se na teret stavlja krivično delo ubistva.

РАМОВИЋУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Након крвавог обрачуна и убиства Семира Мурића (29) у Рожајама

Foto EPA

On je 21. decembra pred zgradom osnovnog suda u Rožajama hicem iz pištolja ubio sugrađanina Semira Murića (29).

U pritvoru je završio i njegov stric Sabro Ramović, kod koga je posle ubistva navodno pronađen pištolj. On se krivičnom prijavom tereti da je polinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Sudija Bošković je pritvor do mesec dana zbog učestvovanja u tuči sa smrtnim posledicama odredi Salku i Ernadu Ramoviću.

Zbog učestvovanja u tuči, pritvor je određen i Elsanu Ramoviću, koji se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Da podsetimo, do ubistva je došlo nakon višegodišnjih komšijskih svada zbog imovinskog spora. U oktobru prošle godine između članova dve porodice "radile" su motke, lopate, noževi..., a pisle par meseci je počeo još jedan sudski spor...

U pucnjavi pred zgradom suda, ranjen je policajac Refik Dedeić, koji je van životne opasnosti. 

Iz izvora bluskuh vrhu crnogorske policije najavljeno je preispitivanje zakonitog ponašanja odgovornih u rožajskoj policiji koji nisu uspeli da spreče ubistvo, bez ibzira što su dve porodice bile "pod nadzorom" zbog višegodišnjih sukoba, koji su okončani tragedijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić