ISPRAVKA: Nikšićani pred sudom zbog kršenja mera a ne zbog srpske Nove godine

V. KADIĆ

18. 12. 2021. u 07:39

PROTIV dvanaest Nikšićana, učesnika litija za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve, vodi se postupak u Osnovnom sudu u Nikšiću, zbog kršenja epidemioloških mera, u vreme zabrana izlaska nakon 22 sata.

ИСПРАВКА: Никшићани пред судом због кршења мера а не због српске Нове године

Foto V. K.

Sve se desilo na dočeku Srpske nove godine, kada su momci izašli u ponoć i dvadesetak minuta proslavljali tradicionalni praznik.

- Mesecima smo čuvali sliku blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija koja je stajala na zgradi u ulici Nikole Tesle u centru grada, jer je tadašnja vlast pretila da će je ukloniti. Te noći nas oko stotinu nalazili smo se u dva ulaza zgrade i u automobilima koji su bili parkirani u neposrednoj blizini. Oko 21.30 došla je policija čiji predstavnik nam je rekao da možemo izaći u ponoć, proslaviti Novu godinu i otići kućama. Tako je i bilo, ne sluteći da će nas samo nekoliko dana kasnije iznenaditi krivičnim prijavama koje su stigle upravo iz Centra bezbednosti, a predmet potom došao u ruke sudije Save Mušekića, kaže jedan od okrivljenih Ivan Vojinović.

On dodaje da su "zbog sudijine pristrasnosti" podneli zahtev predsedniku Osnovnog suda za izuzeće Mušekića.

- Međutim, nastavlja Vojinović, na pojedinačne adrese mojih drugova i prijatelja već stiže odgovor da se odbija naš zahtev.

Foto Privatna arhiva

U tekstu o izuzeću navodi se da sudija Mušekić u ovom predmetu "nastupa pristrasno i neobjektivno zbog toga što je opšte poznato da je pristalica CPC Miraša Dedeića, gde je i gledan na njihovim skupovima."

U tekstu se ukazuje i na drakonsku kaznu od pet meseci zatvora koju je "zaradio" Ivan Vojinović zbog kršenja NKT mera. Tvrde da im sudi politički motivisan sudija koji se revanšira zbog njihovog učešća u litijama na kojima su branili svoju crkvu, veru i identitet, zbog čega izražavaju sumnju u njegovu objektivnost i nepristrasnost.

POSTUPAK

PROCES se vodi protiv 12 Nikšićana: Draga Musića, Željka Pejovića, Ivana Vojinovića, Nikole Tomića, Ivana Miljkovića, Momčila Vukosavljevića, Radovana Kavaje, Igora Ćipranića, Luke Trebješanina, Mila Baošića, Mijata Sekulovića i Željka Vukosavljevića.

AMFILOHIJE

SVOJU ljubav prema mitropolitu Amfilohiju Nikšićani su na veličanstven način iskazali na Božić ove godine, kada su na zgradi postavili veliki pano sa njegovim likom i lovćenskom kapelom. Potom je usledila veličanstvena bakljada i vatromet uz skandiranje: "Ne damo svetinje! Kosovo je Srbija!".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu