RAKOVIĆ: Zdravko Krivokapić jeftino pokušava da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i SPC!

Novosti online

03. 12. 2021. u 17:47

IZJAVA premijera Zdravka Krivokapića da je pitanje SPC-a u Crnoj Gori rešeno Zakonom o slobodi veroispovesti predstavlja jeftinu propagandu kojom želi da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, kazao je istoričar Aleksandar Raković.

РАКОВИЋ: Здравко Кривокапић јефтино покушава да замаскира чињеницу да је преварио српски народ и СПЦ!

Foto: Printskrin RTS TV

Kako je naglasio, Krivokapićeva Vlada odbijanjem da potpiše  Temeljni ugovor nastavlja diskriminaciju SPC u Crnoj Gori.

- Jučerašnja izjava je njegova jeftina propaganda kojom pokušava da zamaskira da je izneverio tekovine 30. avgusta 2020. i prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu. Krivokapićeva vlast nastavlja da diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu jer odbija da potpiše Temeljni ugovor - rekao je Raković.

On je ponovio da je Krivokapić u nameri da zbuni Sinod SPC-a istovremeno poslao dve verzije Temeljnog ugovora, tako da je njegova tvrdnja da je poslednja verzija usklađena sa Ustavom i crnogorskim zakonima besmislena.

- Krivokapić nije želeo i ne želi da potpiše Temeljni ugovor. Stoga je i poslao dve verzije u isto vreme kako se ne bi znalo koja je od njih poslednja i kako bi Sinod SPC s namerom bio zbunjen. Srećom, više niko u Srbiji ne naseda na ove trikove koji stižu iz Krivokapićevog okruženja - zaključio je Raković.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)