NSD PLJEVLJA: Ovo je poslednja i oproštajna DPS-ova zabrana obeležavanja ujedinjenja CG i Srbije u Pljevljima!

M. D.

01. 12. 2021. u 16:01

NEVEROVATAN je nivo drskosti koju sprovodi DPS vrhuška u Pljevljima prema istorijskom pamćenju i pravima srpskog naroda, saopštili su iz Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Pljevlja, reagujući na zabranu pljevaljske lokalne vlasti, predvođene DPS-om, održavanja “Dana srpskog sabora” u pljevljaskom Domu kulture.

НСД ПЉЕВЉА: Ово је последња и опроштајна ДПС-ова забрана обележавања уједињења ЦГ и Србије у Пљевљима!

M.Drobnjak

-Ovo je atak na trobojku, ovo je atak na nacionalno dostojanstvo srpskog naroda, ovo je atak na zakon, ovo je atak na slobodu mišljenja, ovo je atak na kulturu, ovo je poslednja i oproštajna zabrana obeležavanja ujedinjenja CG i Srbije u Pljevljima, ovo je, poštovani sugrađani, ogoljeno lice uplašenog DPS-a koji će sledeće godine, i više nego zasluženo, biti poslat, jednom za svagda, tamo gdje mu je i mesto - na smetlište pljevaljske političke scene-kazali su iz Nove srpske demokratije.

Oni ističu da “ ošamućeni usled katastrofalnog poraza na parlamentarnim izborima, ostaci ostataka Demokratske partije socijalista u Pljevljima, pokušavaju da spase što se spasiti ne može".

- Ne možete vi, gospodo iz DPS-a, oblikovati identitet ovog grada aršinima Sekule Drljevića i njemu sličnih uzaludnika. Zapamtite, to je prosto nemoguće. Ne možete vi raskinuti vekovne veze i zajedničko pamćenje srpskog naroda. One traju onoliko koliko i postoji ovaj narod. Nadživele su i Osmanlije, pobedile su i Astrougare, pred njima su padale carevine, a kamoli jedan mali i agresivni DPS-kazali su iz Nove srpske demokratije.

Oni podsećaju da su iz lokalne vlasti kazali da održavanje pomenute manifestacije može da naruši ugled Centra za kulturu.

-Pa, je li moguće narušiti ugled građevini, od koje ste na simbolički i svaki drugi način, napravili sinonim za korupciju, poslovni promašaj i skandal svoje vrste, kada ste u njegovu rekonstrukciju uložili toliko sredstava, pa sve i da su po sredi bile rekonstrukcije mosta na Tari, skaradnih lokalnih saobraćajnica i svih nedovrešnih i nezapočetih projekata zajedno - mnogo je-kažu iz NOVE.

Oni su upitali kako misle iz DPS-a da izbrišu iz kolektivnog pamćenja srpskog naroda svetle istorijske događaje iz prošlosti, poput ovog i, nadasve, Svete Petke kada je ova opština oslobođena od dva carstva?

-Silom i arogantskim odnosom? Budite uvereni da nećete uspeti. Nećete moći, jer su Pljevlja grad litija i duboko ukorenjenog srpskog nacionalnog identiteta koji nikoga ne ugrožava, ali koji ne da na sebe-zaključili  su iz NOVE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu