IZ OPŠTINSKE KASE 44.360 EVRA: Pomoć za 36 maslinara kojima je požar u avgustu uništio maslinjake

B.Dabić

25. 11. 2021. u 15:17

MEŠTANIMA Mrkojevića čiji su maslinjaci potpuno ili delimično izgoreli u požaru od 12. avgusta ove godine biće uplaćen iznos od 44,360 evra.

ИЗ ОПШТИНСКЕ КАСЕ 44.360 ЕВРА: Помоћ за 36 маслинара којима је пожар у августу уништио маслињаке

Foto: B. Dabić

Ova Odluka je jednoglasno usvojena na 27. sednici Skupštine opštine Bar koja je održana danas.

Sekretarka Sekretarijata za finansije Ivana Backović podsetila je da je SO Bar na sednici održanoj 7. oktobra ove godine usvojila Odluku o upotrebi sredstva stalne budžetske rezerve, kojom su sredstva u iznosu od 38.880,00 evra opredeljena za finansiranje rashoda na ime učešća Opštine Bar na ime otklanjanja posledica vanrednih okolnosti i požara u maslinjacima na području naselja Mrkojevići, od 12. avgusta, a saglasno izveštaju o proceni štete.

Nakon naknadnog obilaska komisije sastavljen je dopunski izveštaj o proceni štete, shodno kojem će za ovu namenu umesto prvobitne cifre biti izdvojen iznos od 44,360,00 evra, koji će biti uplaćeni na račune 36 vlasnika maslinjaka koji su stradali prilikom ovih požara.

Amir Arabelović (BCG) izrazio je zadovoljstvo što je prihvaćena njegova inicijativa da se još jednom obiđu maslinjaci u Mrkojevićima, s obzirom na to da su prvobitnim izveštajem maslinari bili u velikoj meri nezadovoljni.

Arabelović je, takođe, sa skupštinske govornice uputio apel Osnovnom državnom tužilaštvu da u što kraćem roku okonča postupak utvrđivanja krivice za izazivanje ovog požara, kako bi maslinari pokrenuli pojedinačne parnične postupke.

BONUS VIDEO - NOVOSTI NA MESTU EKSPLOZIJE: Izjave spasilačke ekipe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)