ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE: Protest zbog prerane smrti porodilje

B. Dabić

21. 11. 2021. u 11:41

MIRNI protest Grupe građana ”I ja sam jedan/na od mnogih” u subotu veče je održan na trgu Vladimira i Kosare u Baru.

ЧЕКА СЕ НАЛАЗ ОБДУКЦИЈЕ: Протест због преране смрти породиље

Foto B. Dabić

Okupljeni građani traže istinu o uzroku smrti porodilje Ajle Hot (27), kao i unapređenje uslova lečenja, nabavku medicinske opreme u Opštoj bolnici Bar… To je peti protest, od kojih su četri održana u Baru, jedan u Podgorici nakon smrti porodilje Ajle Hot (27) preminule 22. oktobra u Kliničkom centru, dva dana nakon porođaja u Opštoj bolnici Bar.

Suprug preminule Ajle Hot, Zlatan kazao je da još čekaju nalaz obdukcije.

-Obeshrabreni smo. Mi se nadamo da će pravda ugledati lice dana i da će moja deca saznati istinu. Nadam se da neću celog života morati da se borim kako bi saznao istinu. Svako ima pravo da sazna istinu. Mi nismo imali informaciju ni da će moja supruga biti operisana, nismo imali pravo na odlučivanje, ostali smo uskraćeni za odgovore na brojna pitanja. Tog kobnog dana mojoj supruzi su dali 15 jedinica krvi… Ne daj Bože nikoga da pogodi ova sudbina. Sve da se dokaže da je neko od lekara kriv, nikom ne želim ovu sudbinu, ne želimo zlo, želimo pravdu… Moja porodica i ja sumnjamo i želimo da skrenemo pažnju na više nepravilnosti koje su počinjene u Opštoj bolnici Bar, kazao je Zlatan Hot.

Foto B. Dabić

Na pitanje kako je beba, dvoje starije dece, Zlatan je odgovorio da su beba i kćerka dobro, a stariji sin je autistični dečak i trenutno je na lečenju u Sarajevu.

Grupa građana sa protesta su poručili da traže unapređenje rada u Opštoj bolnici Bar sa posebnim fokusom na:

-Unapređenje uslova za pružanje medicinskih usluga sa akcentom na nabavku neophodne opreme kao što je inkubator, novi ultrazvuk i novi ctg aparat; jačanje kapaciteta medicinskog kadra bolnice; veću transparentnost i informisanost o pravima pacijenata.

-Mi imao ljudske motive za borbu do cilja. Nećemo odustati, poručili su građani sa protesta ističući da traže odgovornost za srmt porodilje.

-Porodica ima osnove sumnje, koji se tiču lečenja moje pokojne supruge i to se prvenstveno odnosi na blagovremeno donošenje odluka. Apelujemo na nadležne organe da istraga bude pravična, objektivna bez ikakvog pritiska, verujem da ćemo dobiti jasne i istinite informacije i zahtevam da se sve činjenice iznesu javno, kazao je suprug preminule Ajle, Zlatan Hot.

Sa prethodnih skupova je upućen apel ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da formira nezavisnu komisiju koja će ispitati stanje u Opštoj bolnici Bar i da u toj komisiji bude i predstavnik građana i inspekcije.

Nakon obraćanja organizatora večeras je prikazan dokumentarni film sa ispovetima pacijenata Opšte bolnice Bar. Okupljeni građani nosili su transparente “Pravda za Ajlu”, “Juče je bila Ajla, sutra mogu biti ja”, “Stop akušerskom nasilju”…

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!