RUSI UPUTILI ZAHTEV CRNOJ GORI: Traže poništavanje odluke o pružanju azila Telmanu Ismailovu

Novosti online

17. 11. 2021. u 11:27

GENERALNO tužilaštvo Rusije uputilo je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde Crne Gore da ponište odluku o pružanju političkog azila biznismenu Telmanu Ismailovu koji je u Rusiji optužen za organizovanje ubistava, saopšteno je iz tužilaštva.

РУСИ УПУТИЛИ ЗАХТЕВ ЦРНОЈ ГОРИ: Траже поништавање одлуке о пружању азила Телману Исмаилову

Telman Ismailov

- Prema navodima u medijima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je 22. 10. 2021. godine donelo odluku da pruži azil Ismailovu Telmanu. S tim u vezi, ministru unutrašnjih poslova, koordinatoru Ministarstva pravde, ljudskih i manjinska prava Crne gore je 25. 10. ove godine upućen apel u kome je izraženo neslaganje sa stavom nadležnih organa Crne Gore u slučaju Telmana Ismailova, sa zahtevom da se pokrene postupak ukidanja rešenja o pružanju azila - navodi se u saopštenju Generalnog tužilaštva Rusije.

Tužilaštvo je 7. oktobra uputilo Crnoj Gori zahtev o izručenju Ismailova koji se u Rusiji tereti za otmicu, ubistvo i ilegalnu trgovinu vatrenim oružjem, ali nije dobilo nikakav odgovor.

Ambasada Rusije u Crnoj Gori predala je crnogorskoj strani zahtev Generalnog tužilaštva Rusije.

Podsetimo, Ismailov je uhapšen početkom oktobra po poternici Rusije, zbog sumnje da je navodno organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)