KUĆA ZA SEDMORO SIROČIĆA: Apel islamske zajednice posle tragedije u porodici Škrijelj na području Petnjice

M. S.

06. 11. 2021. u 06:34

TRAGEDIJA u ubogom domu Škrijelja u Daščoj Rijeci, desetak kilometara od Petnjice, nakon koje je sedmoro dece postalo siročad, nekako je brže nego što se očekivalo prestala da bude tema koja interesuje javnost, možda i zbog toga što su institucije zadužene za primenu zakona, brigu o porodici, ali i celo društvo, trebalo da smognu snage i priznaju da svako na svoj način snosi deo krivice za sve što se desilo nadomak Pešterske visoravni.

КУЋА ЗА СЕДМОРО СИРОЧИЋА: Апел исламске заједнице после трагедије у породици Шкријељ на подручју Петњице

Foto Printskrin

Naime, Ahmet Škrijelj (50), koji je zbog porodičnog nasilja već robijao tri meseca u zatvoru u Bijelom Polju, udarcima čekićem ubio je suprugu i teško povredio ćerku. Potom je nestao iz kuće, a nedugo zatim pronađen je obešen. Tragediji je prethodila jedna od brojnih svađa u domu Škrijelja u kome je Ahmet "zavodio red" po svojim kriterijumima, uprkos tome što je bezbroj puta prijavljivan kao nasilnik, kome po zakonskoj regulativi nije bilo mesta u kućnoj zajednici.

Nakon tregadije, brigu o deci preuzeo je stric, a sada se i Islamska zajednica u Crnoj Gori obratila javnosti.

- Sedmoro dece je ostalo bez oba roditelja od kojih je najstarije dete jedino punoletno, a takođe je i učenik medrese "Mehmed Fatih"... Islamska zajednica je za početak preuzela brigu za smeštaj dece i to u prostorijama IZ (u zgradi medrese), te preuzela trenutno brigu i staranje nad njima. Kao dugoročniji projekat imamo u planu uz pomoć dobrih ljudi da siročadima obezbedimo trajniji smeštaj - kuću koju je nužno izgraditi kao i kupovinu placa, jer je postojeća kuća neuslovna za život.

APEL

POZIVAMO sve zainteresovane imućne i humane ljude da nam se obrate da udruženim naporima učinimo jedno od najboljih dela koje je moguće učiniti, a to je zbrinuti siročad i koliko-toliko doprineti vraćanju sigurnosti i bezbrižnijeg detinjstva u njihove živote, saopšteno je iz Islamske zajednice Crne Gore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona