ZNALI SU DA NAM JE UGROŽENA BEZBEDNOST: Suđenje za ubistvo Kalezića i Ilića u Podgorici

S. Đ.

04. 11. 2021. u 08:06

POLA godine pre ubistva, policija je pozvala mog brata i upozorila ga da je njemu i meni ugrožena bezbednost. Nisu nam pominjali bilo čije ime. Tražili smo da kažu od koga smo ugroženi. Rekli su da znaju, ali da ne mogu da nam otkrivaju imena - rekao je juče u podgoričkom Višem sudu Jovan Ilić, čiji je brat Milo Ilić ubijen 30. aprila 2019. u Podgorici.

ЗНАЛИ СУ ДА НАМ ЈЕ УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ: Суђење за убиство Калезића и Илића у Подгорици

Milo Ilić i snimak osumnjičenog, Foto Arhiva

Za ubistvo Ilića i likvidaciju Veselina Kalezića, u novembru iste godine, okrivljeni su Marjan S. Vujačić iz Golubovaca, optužen za stvaranje kriminalne organizacije i za dva teška ubistva, dok se Rade Popović tereti da je član kriminalne organizacije i da je pomagao u ubistvima.

Odgovarajući na pitanja, svedok Ilić je kazao da je i Kaleziću bila ugrožena bezbednost i to od istih osoba od kojih je opasnost pretila njegovom sada pokojnom bratu i njemu.

Tužiteljka Nataša Bošković tražila je od svedoka da saopšti imena tih osoba, što je on odbio da uradi.

- Odlično vi to znate sve. Za sebe ću zadržati od koga nam je ugrožena bezbednost, s obzirom na to da policija to nije htela da nam kaže. Mislim da to zna i tužilac - kazao je svedok.

Na suđenju je prikazan video-snimak na kom se vidi dolazak Kalezića ispred lokala "Level" na Starom aerodromu. Kamera je zabeležila da mu prilazi ubica, u njega ispaljuje smrtonosne hice, a potom beži.

Vujačić je, podsetimo, uhapšen 12. juna 2019. u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. u Vranju, sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja, ubio Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića koji je u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna