SASLUŠAVAJU I ABAZOVIĆA: Nastavlja se kontrola bezbednosnog sektora Crne Gore

V. K. - S. Đ.

23. 10. 2021. u 08:38

ZBOG sve složenije bezbednosne situacije u Crnoj Gori i narušenog bezbednosnog sektora skupštinski Odbor za bezbednost i odbranu podržao je inicijativu Milana Kneževića, predsednika, za kontrolno saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, v. d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića.

САСЛУШАВАЈУ И АБАЗОВИЋА: Наставља се контрола безбедносног сектора Црне Горе

Dritan Abazović / Arhiva Novosti

Saslušanje će se obaviti u ponedeljak, 25. oktobra.

Dok su članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost razmatrali aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, iz Specijalnog državnog tužilaštva stigla je vest da je bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Peruničić pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Sumnja se da je u vreme njegovog mandata ANB prisluškivala specijalne tužioce, pa i glavnog, Milivoja Katnića. Predsednik odbora Milan Knežević poručio je Katniću da će mu olakšati u istrazi:

- Dejan Peruničić je mogao da prima naloge samo od dvojice ljudi, Mila Đukanovića i Duška Markovića, sve ostalo za njega je boranija. Pozivam SDT da Peruničiću da status svedoka saradnika i da će sigurno biti kredibilniji od Saše Sinđelića - kazao je Knežević, podsetivši da u Crnoj Gori više nije tajna da je narušena ne samo bezbednosna, već ukupna društveno-politička situacija.

MILOV SIN U TUŽILAŠTVU

BLAŽO Đukanović, sin predsednika Crne Gore, saslušan je u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu građanina povodom slučaja "Pandorinih papira". Za razliku od sina, Milo Đukanović će se o tom slučaju pismeno izjasniti. U "Pandorinim papirima" se navodi da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza mreže kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)