LETOVI JAČAJU PRIVREDU: Zapušteni aerodrom u Beranama ponovo interesuje vlast

M. SEKULOVIĆ

11. 10. 2021. u 06:34

ZAPUŠTENI aerodrom u Beranama ponovo interesuje državnu vlast u Podgorici! Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost valorizacije beranskog aerodroma, uz zajedničku ocenu da bi takvo rešenje povoljno uticalo na privredu, ekonomiju i turizam severnog regiona.

ЛЕТОВИ ЈАЧАЈУ ПРИВРЕДУ: Запуштени аеродром у Беранама поново интересује власт

Čelnici opštine i Aerodroma u Beranama / Foto Opština Berane

Čelnike Opštine Berane, naime, posetili su članovi uprave Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, Branko Vuković i Mira Radović, koji su sa domaćinima predsednikom Opštine Tihomirom Bogavcem, predsednikom Skupštine Novicom Obradovićem i potpredsednikom Opštine Markom Lalevićem razgovarali o pravnom statusu beranskog aerodroma, čije je rešenje preduslov njegove ponovne upotrebe.

- U prethodnom periodu bilo je pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo nameni. U narednom periodu uložićemo napore i inicirati razgovore sa predstavnicima Vlade i ministarstava kako bi se imovinsko-pravni odnosi oko aerodromske piste u Beranama rešili, što bi predstavljalo temelj za ponudu potencijalnim investitorima za ulaganje - bio je jasan Dobardžić.

On smatra da će rešavanje statusa aerodroma u Beranama predstavljatu korist ne samo za građane Berana, nego i severa Crne Gore i regiona.

- Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovde imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sever - kazao je Dobardžić, govoreći o beranskom aerodromu sa kog se pre više od šest decenija letelo ka Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, a koji je zatvoren pre četiri decenije.

PISTA OČUVANA

Bez obzira na to što je poslednji put korišćen, i to u vojne svrhe osamdesetih godina, aerodrom u Beranama ima dobro očuvanu pistu, dugu 1.900 metara. Prvi avion u Berane je sleteo još 29. aprila 1925. godine, a za te prilike savremeni aerodrom je otvoren za Dan opštine 21. jula 1962. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju