OPASNOST OD NOVIH DUGOVA: Poslanik PZP Branko Radulović o funkcionisanju TE Pljevlja

M. D.

28. 09. 2021. u 06:34

ZAMENIK predsednika Pokreta za promene i poslanik Branko Radulović saopštio je da Termoelektrana Pljevlja, poput Željezare Nikšić, Rudnika boksita i Kombinata aluminijuma, sa "Đukanovićevim nasleđem, postojećim odnosima, vlasništvu, globalnim tendencijama - nema budućnost".

ОПАСНОСТ ОД НОВИХ ДУГОВА: Посланик ПЗП Бранко Радуловић о функционисању ТЕ Пљевља

Foto EPCG

On ističe da će TE Pljevlja biti u pogonu izvesni period u skladu sa dogovorom sa Energetskom zajednicom, propisima EK i odlukama Samita u Glazgovu. On je poručio da postojeću "protivzakonitu i pogrešnu takozvanu ekološku rekonstrukciju treba odmah prekinuti jer ona predstavlja obmanu i opasnost od srljanja u još veća pogrešna zaduženja".

PROCENA Branko Radulović, Foto Skupština CG

Radulović je kazao da menadžment kompanija u većinskom vlasništvu države mora biti stručan, a izvršne funkcije treba birati nakon javnih konkursa.

- Neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cele Crne Gore i sa novim stotinama miliona i milijardama evra kada je u pitanju budućnost Termoelektrane  Pljevlja i energetskog sektora, ovih dana kulminira i hitno se mora prekinuti. Brojni funkcioneri od vodećih do onih po dubini su se i u ovom slučaju pokazali nedostojnim funkcije koju obavljaju. Za razliku od njih, Mladen Bojanić sa saradnicima i Nebojša Medojević u osnovi zastupaju ispravne stavove - rekao je Radulović.

Svi različito o milionima

O EKOLOŠKOJ rekonstrukciji TE se u poslednje vreme čuju različiti stavovi iz resornog Ministarstva kapitalnih investicija i Elektroprivrede (EPCG). Dok iz MKI kažu da bi taj posao mogao koštati i do 100 miliona, a ne bi dovoljno smanjio parametre zagađenja, iz EPCG kažu da će, ako se to ne uradi, uvoziti struju vrednu više od 100 miliona evra godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024