KATNIĆ ČUVARIMA DAO "VOLJNO": Posle ispitivanja šefa obezbeđenja glavnog specijalnog tužioca u vezi sa boravkom na Cetinju

S. ĐOKIĆ

21. 09. 2021. u 06:15

ONO što je u petak najavio, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić to je i učinio. Odlučio je da "otpusti" pripadnike svog obezbeđenja, a o svojoj odluci je obavestio ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

КАТНИЋ ЧУВАРИМА ДАО ВОЉНО: После испитивања шефа обезбеђења главног специјалног тужиоца у вези са боравком на Цетињу

Foto D. Milovanović

Katnić je odluku doneo, kako je objasnio, zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namene. Glavni specijalni tužilac je u odluci dostavljenoj medjima naglasio da će ubuduće Sekulovića smatrati odgovornim za svoju bezbednost.

- Naime, 14. 9. 2021. iz te službe šefu mog obezbeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori. Ta pitanja su u vezi sa mojim službenim boravkom na Cetinju 5. 9. 2021. i ona glase: Kada ste pošli 4. 9. 2021.godine na Cetinje? Kuda ste pošli - putni pravac? Kako ste prošli barikade na ulaz u Cetinje (ko vam je omogućio prolaz)? Da li si ti ili neko od službenika imao komunikaciju sa nekim od učesnika protesta - navodi Katnić u saopštenju dostavljenom medijima.

Katnić ističe da su izuzev trećeg i četvrtog pitanja, ostala maskirna da bi prikrila cilj, a to je da se utvrdi ko je omogućio glavnom specijalnom tužiocu da prođe barikade, je li i sa kim je od učesnika na tim barikadama komunicirao.

- Pored toga cilja dalji, ali važni cilj, bio je da se proba "karakter" šefa obezbeđenja Milete Drobnjaka, da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavesti glavnog specijalnog tužioca, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenima i obavesti ih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima glavnog specijalnog tužioca u budućnosti - kaže Katnić.

Foto Jutjub

Da bi mu, kako navodi, omekšali "karakter" jasno su mu stavili do znanja da bi, a zbog činjenice da je ugrozio bezbednost štićene ličnosti, mogao odgovarati disciplinski. To je, kako je rekao, bio treći cilj ovog krajnje nemoralnog čina.

- Jer ako slučajno šef obezbeđenja glavnog specijalnog tužioca ne bude sarađivao onda će disciplinski odgovarati za ugrožavanje njegove bezbednosti, a na njegovo mesto svakako bi bio postavljen "podoban" novi šef obezbeđenja. Službenici Sektora policije posebne namene koji su obezbeđivali glavnog specijalnog tužioca su besprekorno obavljali posao punih šest godina i nikada nijedan pojedinačno ili više njih ili svi skupa nisu doveli u pitanje njegovu bezbednost. To vam svedoči upravo glavni specijalni tužilac. Za razliku od njih, vi, Vlada i poslanici Skupštine ste svojim postupcima, neko svesno, a neko nesvesno, a pre svega stavljanjem u proceduru zakona kojim bi se ukinulo Specijalno državno tužilaštvo, doveli bezbednost glavnog specijalnog tužioca i svih specijalnih tužilaca do ivice ponora - kazao je Katnić i napomenuo da je veoma licemerno simulirati sve prethodno navedeno.

SEKULOVIĆA SMATRA ODGOVORNIM

KATNIĆ je zatražio od ministra unutrašnjih poslova da bezuslovno ispita, ako već ne zna, ko je ovaj besprizorni čin počeo i pokušao realizovati.

- I u skladu sa zakonom da ispitate i počinioce procesuirate, i o tome bez odlaganja me obavestite. U vezi iznetog, obavestiću domaću i međunarodnu javnost. Ubuduće, a zbog ovog čina, lično vas smatram odgovornim za moju bezbednost - zaključio je Milivoje Katnić (na slici).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna