NE RADUJEMO SE TUĐEM ZLU, ALI PRAVDA SVAKOGA STIGNE: Bivši radnici Vektra Boke nastavljaju protest

V. Vujnović

29. 08. 2021. u 22:35

ZA bivše radnike „Vektra Boke" privođenje Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana, kao i izvršnog direktora kompanije „Vektra" Milića Popovića, potom i određivanje zadržavanja Brkoviću, očekivan je sled događaja, ali, naglašavaju da "pošto nisu ni političari niti megalomania ne raduju se ničijem zlu.

НЕ РАДУЈЕМО СЕ ТУЂЕМ ЗЛУ, АЛИ ПРАВДА СВАКОГА СТИГНЕ: Бивши радници Вектра Боке настављају протест

Foto V. V.

S druge strane veruju da svakoga stiže pravda koju zaslužuje, kazao je Đorđe Rajak, predsednik NVO Bivši radnici Vektra Boke. Uprkos ovakvom razvoju situacije oni ne odustaju od protesta koji su započeli 5. avgusta za ostvarenje svojih prava, najavljuju radikalizaciju i pozivaju građane Herceg Novog da im se pridruže u sredu (2. septembar) pred hotelom Plaža i daju podršku i njima i očuvanju preostale imovine Vektra Boke.

Rajak ističe da su radnici od početka ukazivali da se u VektraBoki radi nezakonito, to su delimično i dokazali u sudskim procesima, ali je "klupko počelo da se odmotava" i zbog drugih stvari. Kako god bude, radnici će, dodaje, nastojati da ostvare svoja prava i naknadu za sve njih, tačnije za 240 porodica koje su ugrožene.

-Hoćemo da bar jednu noć možemo prenoćiti kao normalni građani, sa normalnom penzijom i životom dostojnim građanina 21. veka, kazao je Rajak.

- Naš problem sa Vektra Bokom je za njih samo kap u svemu što su radili, a nama je to život, objasnio je Rajak i informisao da Vektra Boka ove godine nije uplatila ni cent za boravišnu taksu, za šta takođe imaju argumentovan dokaz.

-Na kraju će se utvrditi da ni to nije bilo po zakonu. Nije ni prijava gostiju bila u redu jer su prijavili da ih je u julu bilo 757, a do 15. avgusta 575. Ukupno su prijavili 10 000 noćenja, što je 30 odsto od ostvarenog, informisao je Rajak.

On je još jednom pozvao sugrađane da im se pridruže na protestu u sredu kako bi ne samo pružili podršku radnicima nego i gradu koji bi trebalo da spasi imovinu nekada uspešnog hotelskop preduzeća Boka koju je Vektra uništila oštetivši sve i zaposlene i grad i državu, zaključio je Rajak.

KRIVIČNE PRIJAVE

Alternativa Crna Gora podnela je nedavno krivične prijave kod Osnovnog suda u Herceg Novom protiv bivših direktora Investiciono-razvojog fonda Crne Gore Predraga Počeka, Penzijsko-invalidskog fonda Dušana Perovića, Zavoda za zapošljavanj Zorana Jelića, zatim bivšeg ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića i izvršnog direktora Vektra Boke Dragana Brkovića. Prijave su podneli, jer je Brković, kako navode, uz njihove potpies kojima su to "aminovali" postao vlasnik Vektra Boke tako što je kao garanciju za investiciju u hotele vredne 60 miliona evra dao zemlju pored Kolašina površine 40.565 kvadrata i poslovne prostore na Žabljaku od 1058 kvadrata, a njihova vrednost nije ni približna u odnosu na ostečenu imovinu. IzAlternative navode da je jasno da je reč o "koruptivnom ugovoru sa ciljem sticanja protivpravne koristi".

DUG RADNICIMA DUGUJE 4 MILIONA EVRA

Vektra Boka za poreze i doprinose radnicima duguje preko 1,7 miliona evra, a ukupna dugovanja dostižu skoro četiri miliona, navode u Aletrnativi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)