IZ DEMOKRATSKOG FRONTA PORUČUJU: Krivokapić da se ne igra sa voljom naroda koji ga je doveo na vlast!

V. K.

27. 08. 2021. u 17:07

Prošao je i taj pompezno najavljeni 26. avgust, prošlo je i zasedanje Vlade, ali još nije prošao Predlog zakona o popisu, podseća Marina Jočić, funkcionerka Demokratskog fronta.

ИЗ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА ПОРУЧУЈУ: Кривокапић да се не игра са вољом народа који га је довео на власт!

Foto: Demokratski front

Vlada je, kako ona kaže, još jednom prekršila i izneverila očekivanja onih koji su trideset godina po ulicama i trgovima tragali za slobodom i pravom da nekažnjeno budu ono što jesu.               

- Dakle, Predlog zakona od četiri člana, kome je trebalo samo da se promeni zaglavlje, i koji je još u martu pripremio Monstat, još nije „prošao“ Vladu, i tako još uvek čeka da uđe u skupštinsku proceduru. Koji je interes Vlade da brutalno opstruira donošenje Zakona o popisu, koji bi bio prvi slobodan posle Drugog svetskog rata, zna samo Vlada, a nama ostaje da pretpostavljamo - kaže Jočić.

Njima preostaje, kako dodaje, da veruju da Vladi smeta da se sazna istinska nacionalna struktura građana Crne Gore, jezička i verska pripadnost i tako nastavlja politiku DPS-a koji je brojnim manipulacijama krivotvorio i prethodni popis, a na osnovu koga je vodio diskriminatorsku antisrpsku politiku.

- Pozivamo Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da se ne igra sa voljom naroda koji ga je dominantno doveo na vlast, jer tako krši i sopstvena predizborna obećanja, ali i zakonsku obavezu koja nalaže da se ove godine održi popis. Kao što je već rečeno, Demokratski front je spreman da za ovu tačku prekine bojkot parlamenta, i da svoj glas za poštovanje zakona i demokratskih principa - završava Marina Jočić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić