ČETVRTI DAN FESTIVALA "ĆIRILICOM": Ivan Negrišorac o "Duhu samoporicanja"

V.K.

27. 08. 2021. u 11:12

ČETVRTOG dana festivala Ćirilicom, koji se u Budvi održava u organizaciji Narodne biblioteke Budva i Udruženja izdavača Crne Gore, predstavljen je književni opus Ivana Negrišorca, pesnika, profesora teorije književnosti i kreativnog pisanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i predsednika Matice srpske.

ЧЕТВРТИ ДАН ФЕСТИВАЛА ЋИРИЛИЦОМ: Иван Негришорац о Духу самопорицања

Foto: V.K.

- Pišući više puta o jesničkom delu Ivana Negrišorca ukazivao sam na činjenicu da u prvom desetljeću 21. veka, čiji je cinični pogled gotovo idealan nastavak apokaliptične jeke veka koji mu je predhodio, iznova iznjedrio blistavo lice srpskog pesništva. U tom periodu, Ivan Negrišorac je jedan od autora koji je objavio svoje knjige i koji je vratio poeziju i pesnike vlastitim izvorima, istakao je Selimir Radulović, nako čega je reč uzeo Negrišorac:

- Hvala vam što ste mi dali priliku da ovde u Budvi, u sredini koju mnogo volim, ponovo govorim, jer to nije bilo moguće poslednjih petnaestak godina. Hvala što se uravnotežavamo i dovodimo do neke normalne svesti, mislim da je to značajno za Srbiju i za Crnu Goru i za sve ljude sveta, istakao je Ivan Negrišorac, koji je pred publikom čitao delove iz knjige "Kamena čtenija", koja govori o Crnoj Gori od primanja hrišćanstva do danas i u potpunosti je posvećena Paštrovićima.

Iz ličnih razloga, prof. dr Milo Lompar, neće, kako je planirano večeras održati predavanje na temu "Duh samoporicanja", već je predavanje održati Ivan Negrišorac sa početkom u 21 sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!