AMBASADA SAD O USTOLIČENJU MITROPOLITA NA CETINJU: Pozivaju na mir, a zaboravili ključnu činjenicu

M. S.

19. 08. 2021. u 19:46

SAD široko podržavaju slobodu veroispoviesti, uključujući pravo pojedinaca da slobodno praktikuju svoju veru, ali i, istovremeno, takođe podržavaju slobodu izražavanja, uključujući pravo na mirno okupljanje.

АМБАСАДА САД О УСТОЛИЧЕЊУ МИТРОПОЛИТА НА ЦЕТИЊУ: Позивају на мир, а заборавили кључну чињеницу

Foto: Ambasada SAD

Ambasada je zabrinuta zbog eskalirajuće retorike čiji smo svedoci povodom ustoličenja novoizabranog mitropolita Joanikija, saopšteno je Vijestima iz Ambasade SAD u Podgorici.

-  Podstičemo crnogorske vlasti i Mitropoliju crnogorsko-primorsku (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC), da blisko sarađuju po pitanju mesta ustoličenja novoizabranog mitropolita Joanikija, pri čemu bezbednost građana treba da bude na prvom mestu. Pozivamo sve, građane i političke i verske vođe, da doprinesu smanjenju tenzija. Crna Gora je odavno prepoznata po svojoj raznolikosti i toleranciji, i svi njeni građani treba da učine što je u njihovoj moći da očuvaju tu ponosnu tradiciju - poručuju iz Ambasade, u kojoj kao da su "zaboravili" da su mesto ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskih uvek bili Cetinje i Cetinjski manastir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)