LOKALIZOVAN VELIKI POŽAR KOD BARA: Izgorelo oko 500 korena maslina

B.Dabić

12. 08. 2021. u 21:39

POŽAR koji je izbio danas oko 15 časova u Pečuricama je stavljen pod kontrolu, ali su se otvorila nova žarišta u naselju Brinje, kazao je vd načelnik Službe zaštite i spašavanja Bar Darko Vidaković. Sreća je da u požaru niko nije stradao, ali je materijhalna šteta ogromna i tek treba da se proceni.

ЛОКАЛИЗОВАН ВЕЛИКИ ПОЖАР КОД БАРА: Изгорело око 500 корена маслина

Veliša Kadić

Vozila koja saobraćaju iz pravca Sukobina usmjeravaju se  od škole u Pečuricama prema Dobroj Vodi na Jadransku magistralu. 

Barski vatrogasci su i danas kao bezbroj puta  potvrdili su  hrabrost, posvećenost poslu i spremnost da rizikuju sopstvene živote da bi spasili ugrožene u požaru kao i  njihove kuće. Međutim, kad je vatrena stihija zahvatila maslinjake, neverovatnom brzinom izgorelo je na stotine stoletnih maslina.

Maslinar  Vebija Abazović kaže da je izgorelo oko 500 krena maslina, imajući u vidu koliku površinu je zahvatio požar.

- Samo u mojim maslinjacima je izgorelo oko 100 korena. Danas oko 15 časova, za deset minuta je izgoreo maslinjak. Od dima ne mogu ni da priđem, da se ne ugušim.  Večeras  požar  preti maslinjaku u kome su stabla  stara oko 1.000 godina.  Pet godina opominjem Elektrodistribuciju. Tri puta od kad pamtim krenuo  je požar sa tog stuba, ali ljudski nemar je doveo do požara ovolikih razmera i neprocenjive štete, kaže Abazović.

U gašenju požara učestvuju i meštani, i privatna preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna