POMEN ZA VIŠE HILJADA NEVINO NASTRADALIH U "OLUJI": "Nećemo da kunemo i svetimo se, nego da pamtimo, sećamo se i opominjemo" (FOTO)

V.K.

07. 08. 2021. u 18:10

SRPSKI nacionalni savet Crne Gore, uz blagoslov Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, povodom 26 godina od zločinačke akcije „Oluja“, organizovao je u Gornjem manastiru Ostrog pomen za više hiljada nevino stradalih srpskih žrtava.

ПОМЕН ЗА ВИШЕ ХИЉАДА НЕВИНО НАСТРАДАЛИХ У ОЛУЈИ: Нeћeмo дa кунeмo и свeтимo сe, нeгo дa пaмтимo, сeћaмo сe и oпoмињeмo (ФОТО)

Foto: Portal Srpske novine

Protojerej-stavrofor Darko Pejić je nakon liturgije u besedi kazao da je "ovo jedan od najvećih zločina koji se desio u Evropi u dvadesetom veku."

- Nećemo da kunemo i svetimo se, nego da pamtimo, sećamo se i opominjemo - poručio je protojerej-stavrofor Darko Pejić u svojoj besedi, prenosi portal „Srpske novine“.

Foto: Portal Srpske novine

U ime organizatora prisutnima se zahvalio predsednik Srpskog nacionalnog saveta dr Momčilo Vuksanović, poručivši da srpski narod ma gde bio, bole rane svoga roda.

- Srbe u Crnoj Gori sve rane našeg roda bole, mi patimo i učestvujemo u bolu sa svim Srbima sećajući se tog strašnog bola koji se desio pre dvadeset i šest godina. Mnogo je važno negovati duh zajedništva srpskog naroda. Mi ne želimo da se odvajamo od naših sunarodnika u Srbiji i regionu, želimo da budemo isto, da Crna Gora bude i ostane kao i do sada srpska država i država srpskog naroda. Da se sa našom braćom borimo za jedinstvo srpkog naroda - kazao je Vuksanović, dodajući da će Srpski nacionalni savet Crne Gore nastaviti da održava plamen srpstva na ovim prostorima.

Foto: Portal Srpske novine

- Kao i prošle tako i ove godine, okupili smo se ovde, u ovoj velikoj srpskoj svetinji, da se poklonimo senama naših stradalih sunarodnika, a to ćemo raditi i ubuduće. Mi nećemo dozvoliti da se taj duh zajedništva srpskog naroda ugasi na ovim prostorima, pre svega na prostoru Crne Gore, iako su tako želeli neki koji su do sada vodili ovu državu, ali pokazao se ogroman potencijal i sloga srpskog naroda - zaključio je predsednik Saveta, dr Momčilo Vuksanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati