NAJAVILI I ŠTRAJK GLAĐU: Radnici Vektra Boke od sutra u stalnom protestu

V. V.

04. 08. 2021. u 23:06

RADNICIMA Vektra Boka dogorelo je do noktiju, od sutra od osam sati ujutru započeće danonoćni protest ispred hotela Plaža.

НАЈАВИЛИ И ШТРАЈК ГЛАЂУ: Радници Вектра Боке од сутра у сталном протесту

Foto: V .V.

Ukoliko dogovor izostane do petka uveče, radnici će stupiti u štrajk glađu. Prema rečima predsednika NVO „Bivši radnici Vektra Boke" Đorđa Rajaka, sve će trajati do ispunjenja njihovih zahteva.

Podsetićemo, Bivši radnici Vektra Boke organizovali su niz protesta, poslednji 22. jula, kada su i najavili radikalizaciju ukoliko im ne budu isplaćena potraživanja. Tvrde da poslovodstvo ne poštuje Plan reorganizacije kao ni odluku Ustavnog suda po kojoj su potraživanja radnika prioritetna u odnosu na sve ostale poverioce.

Radnici su u nekoliko navrata izneli optužbe da je novac od prodaje imovine Vektra Boke završavao na računima drugih Brkovićevih firmi. Zbog toga ali i prodaje imovine koja po kupoprodajnom ugovoru nije smela da bude predmet trgovine podneli su krivične prijave i od tužilaštva tražili da preispita kompletnu privatizaciju nekadašnjeg HTP Boka, sve ugovore kao i tokove novca. Sve to nije dalo očekivane rezultate pa je sada najavljeni štrajk glađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!