DF ZA NOVU VLADU I PREMIJERA: Treća runda pregovora parlamentarne većine oko krize vlasti

V.K.

19. 07. 2021. u 18:57

SASTANAK parlamentarne većine o prevazilaženju duboke političke krize okupio je sve predstavnike pobedničkih koalicija na izborima 30. avgusta prošle godine. Iz Demokratskog fronta su poručili da neće prihvatiti predlog šefa crnogorskog parlamenta Alekse Bečića o rekonstrukciji postojeće i izbor nove Vlade.

ДФ ЗА НОВУ ВЛАДУ И ПРЕМИЈЕРА: Трећа рунда преговора парламентарне већине око кризе власти

Foto: Borba

 - Naš stav je poznat i insistiramo na opciji potpuno nove Vlade sa novim premijerom. Više se nemamo oko šta sastajati ako nemamo novog premijera, ponovili su iz DF-a.

Oglasio se i Miodrag Lekić, lider Demosa, koga je DF predložio za budueg premijera, da ne želi da prihvati ulogu novog premijera iako smatra da je Vlada loša.

Za novu Vladu i premijera  bili su predstavnici DF-a, SNP-a i Demosa, a za rekonstrukciju sa postojećim premijerom Demokrate, URA, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.


Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, organzator ove treće runde razgovora, kazao je  da dogovora nije došlo.


-Imali smo dve mogućnsti koje nismo uspeli približiti, rekao je Danilović.-Mi smo danas u statusu kvp i mislim da on ne donosi dobro ni Vladi ni građanima. Izvesno je da smo svi na različite načine nezadovoljni radom vlade. Nisam optimista. Rekonstrukcija Vlade  izgledala je kao više moguće rešenje. Nismo pristajali samo na to da se u ovom trenutku organizuju izbori, jer smo sigurni da parlamentarna većina i manjina i naš parlamentarni sistem nisu za to spremni.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna partija), Branko Radulović (Pokret za promjene), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Vladimir Joković (SNP), Miodrag Lekić (Demos), Maksim Vučinić (Radnička partija), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Aleksa Bečić  i Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Miloš Konatar i Zoran Mikić (URA) i Zoran Miljanić (CIVIS).

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!