NE ŽELE DA SE SUOČE SA ISTINOM: Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore odbacuje izjave Selakovića

V. K.

19. 07. 2021. u 12:00

MINISTARSTVO vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je da odlučno odbacuje ocene ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića o ugroženosti interesa srpskog naroda u Crnoj Gori.

НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ СУОЧЕ СА ИСТИНОМ: Министарство вањских послова Црне Горе одбацује изјаве Селаковића

Foto Vlada Crne Gore

Ističu da umesto suočavanja sa domaćim i međunarodnim izazovima, zvanični Beograd, verovatno suprotno od želje svojih građana, bavi se često Vladom Crne Gore i njenim građanima.

- Neshvatljiva je konstantna želja zvaničnika da u svim nastupima govore o „legitimnom pravu“ da brinu o 30 odsto naših građana, predstavljajući Srbiju kao matičnu državu srpskog naroda. U ovom kontekstu jedino ispravno bilo bi shvatiti i priznati da su građani Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, lojalni, punopravni i uvaženi građani i da njihova jedina matica može biti Crna Gora - navode u Ministarstvu vanjskih poslova.

- Bilo kakav drugačiji pristup je neprihvatljiv i nosi primesu upitne političke etike. To znači da svi naši državljani koji se osećaju Srbima, nemaju druge države, niti matice, osim države svih nas – Crne Gore. Njena Vlada i institucije jedina su adresa za njih. Naša država ne želi da se odrekne niti jednog jedinog čoveka, a kamoli 30 odsto Srba koji su neizostavan temelj naše države, navodi se u saopštenju MVP, dodajući da razgovor koji podrazumeva pozivanje na istorijske "činjenice", poput izjave da je Crna Gora toponim koji postoji od 14. veka - koja nosi primesu pežorativnog i uvredljivog odnosa, te tumačenje odluka suverene države Crne Gore i to pod studijskim reflektorima, nije mera dobrosusedske politike i umeća pregovaranja, što je dužnost i obaveza koju nosi funkcija ministra vanjskih poslova.

- Istovremeno, pozivamo ministra Selakovića da u direktnoj komunikaciji sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem iznese sva pitanja od zajedničkog interesa, nedoumice, sumnje i neslaganja, kako i priliči susednim državama i ozbiljnim državničkim funkcijama, koje podrazumevaju odgovornost i rad u interesu naših naroda, poručuju u reagovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!