ŠKULETIĆ SE OKREPIO U PIVI: Fudbaler Monpeljea leto provodi u Crnoj Gori posećujući pravoslavne svetinje

V. K.

14. 07. 2021. u 06:34

PETAR Škuletić, napadač Monpeljea i povremeni reprezentativac Srbije, provodi leto u Crnoj Gori. Osim druženja sa rođacima i prijateljima u rodnom Danilovgradu, obilazi svetinje Srpske pravoslavne crkve.

ШКУЛЕТИЋ СЕ ОКРЕПИО У ПИВИ: Фудбалер Монпељеа лето проводи у Црној Гори посећујући православне светиње

Foto G. B.

Sa prijateljima Ognjenom Blagojevićem i Ivanom Popovićem bio je i u Pivi, a prilikom posete Pivskom manastiru upoznao je svog daljeg rođaka, igumana Jeftimija (Škuletića).

- Prvi put sam bio u Pivi. Neizmerno sam srećan što sam upoznao igumana drevnog manastira koji je stožer duhovnosti ne samo Pive nego i celog pravoslavalja. Iguman Jeftimije je istinski brat i isposnik, otac koji se moli za sve nas. Čast mi je što smo se konačno sreli. Prilikom dolaska, ispred manastira, sreo sam još desetak Škuletića. Igumanova familija se sabrala i došla da poseti svetinju koja duhovno krepi i snaži - kaže Škuletić, koji je potom obišao i kulu znamenitog vojvode Lazara Sočice na Goransku, rodnu kuću Muja Sočice, bana Zetske banovine u Kraljevini SHS.

Posetio je Petar i hram Svetog Makarija u Plužinama, koji je u izgradnji, a bio je i gost popularnog nacionalnog restorana "Sočica" u objektu nekadašnjeg namesništva Kraljevine Jugoslavije koje je svojevremeno napravo upravo Mujo Sočica.

Petar je samo na kratko okačio kopačke o klin, jer ga u povratku u zemlju galskih petlova čekaju brojne obaveze.

PRVI KORACI POD GARAČEM

ĐETIĆ koji je prve fudbalske korake naučio po poljanama ispod planine Garač vinuo se u visine poneo dres mlađih kategorija Partizana, zatim Teleoptika, Vojvodine, Radničkog iz Niša, obreo se u mlađe selekcije Srbije, a potom i za seniorsku reprezentaciju te zemlje.

Debitovao je 29. marta 2015. u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2016.protiv Portugalije (1:2) u Lisabonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)